POVESTEA turneului naţional de lansare a albumului „Audio Doping”, cu Rezident EX

POVESTEA turneului naţional de lansare a albumului „Audio Doping”, cu Rezident EX

0
DISTRIBUIȚI
Formaţia Rezident EX lansează noul album cu un turneu naţional

Formaţia Rezident Ex lansează cel de-al doilea material discografic, „Audio Doping”, printr-un turneu naţional care va poposi la Timişoara sâmbătă 25 martie, la Teatrul Maghiar de Stat. Formaţia alcătuită din Tavi Iepan, Christian Podratzky, Sebastian Simonis, Matthias Lange şi Mark Cross a ajuns în cursul zilei de ieri în oraşul nostru, pentru „repetiţii“, ocazie cu care membrii trupei ne-au dezvăluit noutăţi din tabăra Rezident Ex.

Mark Cross, tobarul trupei s-a născut în 2 august 1965 în Londra şi a colaborat în ultimii 25 de ani cu o serie de artişti, printre care se numără  Helloween, Metalium, Ian Gillan (fontman-ul  Deep Purple), Kingdom Come, Firewind sau Mark Mendoza (basistul Whitesnake, care va susţine un concert în 31 martie la Timişoara).

„E foarte interesant ceea ce facem cu Rezident Ex. Eu sunt de doi ani şi jumătate în trupă şi este a treia mea vizită în România. Am devenit prieten cu membrii trupei Rezident Ex. Sincer, nu ştiam prea multe de România înainte de a veni aici, poate nişte lucruri legate de politică.  Nu aveam aşteptări anume înainte de a veni în România, dar am întâlnit oameni interesanţi aici. Noul nostru album este unul puternic. Sunt mândru de faptul că ne-am focusat pe sound-urile analogice, nu pe sunetul ăla digital care este folosit de multe trupe din zilele noastre. E sunet old school, dar se aud chitări frumoase, tobe impresionante, voci interesante şi discul ăsta are o dinamică deosebită. Industria muzicală s-a schimbat mult în ultima vreme. Asta înseamnă că trebuie să fii ocupat. Exact ca şi în orice alt domeniu, şi ca muzician, ca să supravieţuieşti trebuie să munceşti de două sau de trei ori mai mult pentru aceeaşi bani. Nu-ţi poţi permite să ai o singură trupă, trebuie să faci parte din mai multe. E adevărat, eşti un fel de curvă muzicală dacă cânţi cu mai multe trupe.


Normal ar fi să te concentrezi pe o singură trupă, dar industria muzicală actuală nu te mai lasă să faci asta. Ca să ai succes trebuie să fii versatil“, ne-a declarat Mark Cross.

Albumul „Audio Doping”, apare în format CD (cu două bonus track-uri) şi LP Vinil – o ediţie de colecţie, atât în limba română cât şi în limba engleză. Discul cuprinde piesele „Lasă-mă să zbor“, „Omul“, „Noi să fim noi“, „Roy Black Sabbath“, „Cyber Faber“, „Pompierul atomic“, „Soldatul căzut“, „Înger şi demon“, „Primul cin clasă“ şi ca bonus-uri „Povestiri din gară“ şi „Brigadierii“.

„Albumul e gata de ceva vreme, dar au intervenit câteva motive pentru care nu am putut să.l lansăm mai devreme. Venirea noastră în România i se datorează lui Tavi Iepan. Ca să glumesc, el este şi agent de turism şi manager şi booking agent şi cel răspunzător cu chestiile tehnice, e multi-talentat. După apariţia primului album care s-a numit Alpha, am făcut o pauză. După care eu am venit cu ideea să venim cu numele de album Reincarnation. Dar am optat până la urmă pentru Audio Doping, căci e cool. Muzica e cool, totul sună perfect. E Audio Doping. Piesele care îmi plac cel mai mult de pe noul album sunt „Lasă-mă să zbor“, „Omul“ şi „Noi să fim noi“. Desigur, îmi place şi „Roy Black Sabbath“, care ar trebui să sune a Sabbath şi Ozzy“, ne-a declarat Matthias Lange.

Turneul formaţiei Rezident EX debutează astăzi, 23 martie cu un concert la Craiova şi continuă cu opriri în Timişoara (25 martie), Sibiu (26 martie), Buzău (30 martie), Bucureşti (31 martie), Iaşi (1 aprilie) şi Braşov (2 aprilie). Alături de membrii trupei, concertele vor avea parte şi de invitaţi speciali, pentru Craiova fiind anunţaţi Vlady Cnejevici şi Teo Boar, iar pentru concertul de la Timişoara, Leo Iorga.

„Hitul noului album… e ăla pe care nu-l bănuieşte nimeni. Vom face cun videoclip la piesa Omul, care are cel mai puternic mesaj. E vorba de felul ăsta atât de nebunesc cu care omul reuşeşte să distrugă planeta asta îintr-o viteză fantastică. Ce se întâmplă în ultimii 50 de ani este aiurea. Lumea parcă ar fi la carnaval. E un semnal de alarmă. Videoclipul e în faza final cut şi sperăm să apară în perioada asta când avem turneul. La Craiova vom cânta cu Vlady Cnejevici şi Teo Boar, iar la Timişoara cu Leo Iorga. Şi Leo şi Vlady au cântat alături de mine în prima formulă Cargo. Vom cânta şi piese de pe albumul Alpha şi vom avea şi alţi invitaţi surpriză pentru concertul nostru din Bucureşti“, ne-a declarat Tavi Iepan, „sufletul“ formaţiei Rezident Ex.

Biletele pentru concertul de lansare a albumului Audio Doping al formaţiei Rezident Ex costă 30 lei în avans şi 35 lei la faţa locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.