Primarul Robu, apel către arhitecţii din Timiş. În ce proiet CHEIE le...

Primarul Robu, apel către arhitecţii din Timiş. În ce proiet CHEIE le cere implicarea

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a lansat un apel către arhitecţii oraşului, cerând implicarea specialiştilor pentru dezvoltarea coerentă a capitalei Banatului, în favoarea orașului și pentru îmbunătățirea aspectului acestuia.

„Fac apel la arhitecții practicanți, la membrii Ordinului Arhitecților din România -Filiala Timiș, să studieze cu atenție Planul Urbanistic General, să participe la dezbaterea deschisă pe care o vom organiza la o dată pe care o vom anunța în curând, să facă observații, sugestii și propuneri de îmbunătățire a lui, cu atât mai mult cu cât au avut loc câteva modificări importante de legislație -în rău, opinăm noi!-, astfel încât varianta finală să fie una care SĂ FAVORIZEZE DEZVOLTAREA URBEI, NU SĂ O OBSTRUCȚIONEZE!”, a scris Robu pe Facebook.

Planul Urbanistic General (PUG) pentru care primarul promite o dezbatere publică este un proiect care face parte din programul de amenajare a teritoriului şi de dezvoltare a localităţilor.


Mai exact, PUG-ul constituie cadrul legal pentru realizarea programelor şi acţiunilor de dezvoltare conform Legii 350/2001, modificată şi completată prin Legea 289/2006. PUG-urile cuprind analiza, reglementările şi Regulamentul Local de Urbanism (RLU) pentru întreg teritoriul administrativ al unităţii de bază, atât din intravilan, cât şi din extravilan.

Amintim şi că de-a lungul anilor, primarul Timişoarei a avut mai multe conflicte cu arhitecţii din oraş. Temele care au generat discuţii aprinse au fost treptele Catedralei Mitropolitane, dar şi traseul viitorului pasaj subteran din Piaţa Victoriei, drum aflat încă la stadiul de proiect. În vreme ce arhitecţii atenţionau că diverse proiecte din capitala Bantului nu ţin cont de aspecte importante sau de istoria oraşului, primarul îi acuza pe specialişti de lipsă de implicare, dar şi de reacţii tardive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.