PROTESTE în fața spitalului după moartea unei fetiţe de nici doi ani,...

PROTESTE în fața spitalului după moartea unei fetiţe de nici doi ani, la două zile după externare. Vezi ce s-a întâmplat

0
DISTRIBUIȚI

Mirabela, o fetiţă de un an şi 10 luni, nu a putut profita foarte mult de bucuriile pe care le dă viaţa. După ce a fost dusă a doua oară într-o săptămână la Spitalul Județean din Hunedoara, micuţa s-a stins, relatează zhd.ro.

În prima fază, Mirabela a fost internată pentru cinci zile la Secţia de Pediatrie, fiind diagnosticată cu bronşită şi o infecţie bacteriană în gât. La două zile după ce a fost externată, starea sa s-a agravat, şi, la scurt timp după ce a ajuns la Secţia de Urgenţe, a pierdut lupta.

Acum medicii sunt acuzaţi de familia fetei că nu au tratat-o corespunzător. Mai multe femei din Hunedoara nu au stat cu mâinile în sân, ci au organizat ieri un protest în faţa spitalului. „Noi, mămicile, ne-am revoltat pentru ce s-a întâmplat în spitalul din Hunedoara. Am decis să protestăm față de indiferența medicilor și față de modul în care au fost tratați acei oameni, că sunt mai închiși la culoare, mai săraci sau din alte motive. Părinților fetei, după ce aceasta a murit li s-a spus să iasă afară, că personalul spitalului nu are ce discuta cu țiganii. Suntem revoltați față de acest sistem medical. Am depus o cerere de autorizare a acțiunii miercuri, însă ne-a fost refuzată pentru că noi am vrut să protestăm în fața spitalului, iar prin lege nu avem voie. Joi, am fost înștiințați de cei de la primărie că ne este acceptată dacă facem o altă cerere, în care să specificăm o altă locație, cum este piața din fața Casei de Cultură”, a declarat Anca Maria, una dintre femeile care au organizat mitingul, potrivit sursei citate.

Poliţia a demarat o anchetă

După decesul din Spitalul Municipal „Alexandru Simionescu” A urmat o plângere la poliţie făcută de familia copilei împotriva medicilor care au tratat-o.


Anchetatorii spun acum că minora a fost internată în 15 aprilie cu infecţie la gât, fiind externată în 20 martie. La câteva ore după ce sa simţit din nou rău, mama sa a venit din nou la spital. „În timpul în care a fost în spital, fetița avea diaree, febră, avea vărsături, iar doamna doctor mi-a spus că mă va externa. Eu i-am răspuns doctoriței că fata nu se simte bine și că nu pot pleca niciunde cu fetița mea. A zbierat pe mine, mi-a spus că eu nu sunt doctoriță să știu ce are fata și că să nu mă sperii că două, trei zile va fi tot așa”, a declarat Lia, mama fetei, potrivit zhd.ro.

Vindecat”, aşa stătea scris pe biletul de externare! În timpul celor două zile în care a fost acasă, copila nu a mâncat şi a continuat să se simtă la fel de rău. „La un moment dat am văzut că i se oprește respirația. Am adus-o în stare gravă la spital să o pună în perfuzii. M-au scos din salon afară și nu știu ce i-au făcut. Apoi m-au anunțat doar că a murit”, a mai precizat mama fetiţei, conform aceleaşi surse.

În urma plângerii, poliţiştii au întocmit un dosar penal de ucidere din culpă, urmând a se stabili împrejurările decesului minorei”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara. Nu doar poliţia a demarat o anchetă, dar şi spitalul din Hunedoara, pentru a se stabili dacă pacientul a fost tratat corespunzător.

Medicii legişti au specificat că moartea fetei a fost cauzată se bronhopneumonie. Lucian Tirinescu şi Nastasia Joldiş, cei care au tratat-o pe minoră, au fost suspendaţi.

Sursa foto: zhd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.