SCANDAL la o conferință despre referendumul pentru definirea căsătoriei, la Timișoara. Când...

SCANDAL la o conferință despre referendumul pentru definirea căsătoriei, la Timișoara. Când ar putea fi organizat și de ce s-au încins spiritele VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

S-au încins spiritele, miercuri seara, la o conferință organizată în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara pe tema referendumului privind definirea căsătoriei în Constituție ca uniune între un bărbat și o femeie, nu între „soți”. Acțiunea a fost organizată de Mitropolia Banatului și Coaliția pentru Familie. Mai mulți tineri nu au fost de acord cu organizarea acestui referendum, dar și cu unele afirmații făcute de cei care au susținut discursuri. De asemenea, un bărbat nervos că tinerii îi întrerup pe cei aflați la prezidiu a sărit la bătaie.

Prima care a luat cuvântul a fost Adina Portaru, avocat al Alliance Defending Freedom, cu sediul în Bruxelles, una dintre cele mai importante organizații care apără libertatea religioasă în lume.

„Nu negăm realitatea faptului că există familii care se destramă, dar din perspectivă legală, trebuie să căutăm modelul ideal pentru o societate și ideal pentru cetățenii noștri. Și atunci când vorbim despre modelul ideal pentru un copil, acesta este un tată și o mamă, cadrul familiei și al căsătoriei. Când redefinim căsătoria, în schimb, spunem că un copil crește la fel de bine fără mamă, fără tată, înlocuim mama cu un bărbat, înlocuim tatăl cu o femeie și spunem că este fix același lucru pentru copil. Dar noi știm că un copil crește cel mai bine cu mama și cu tatăl său. Avem mărturii de copii crescuț în aceste cupluri alternative, este important să dăm o voce copiilor, să spunem prin ce au trecut și care este impactul. Redefinirea căsătoriei a avut deja un impact negativ asupra celorlalte libertăți conexe: libertatea de exprimare, libertatea religioasă, dreptul la familiei și al educației în școală.


În prezent, căsătoria este definită ca uniune între soți, fapt ce lasă loc unor interpretări. Un rezultat pozitiv pe tema referendumului ar clarifica termenul de căsătorie”, a explicat Adina Portaru.

Totodată, doctorul Pavel Chirilă consideră că acum se încearcă apărarea normalității. „În toată Europa vedem băieți în fustițe și fetițe în pantaloni, vedem certificate de naștere care au trei căsuțe: masculin, feminin și neutru. Este o luptă acerbă pentru a distruge identitatea de gen a persoanei. În momentul în care este distrusă, cu acel om poți să faci orice. Noi vrem să apărăm normalitatea, am ajuns în secolul în care normalitatea trebuie apărată”, a precizat medicul.

Printre cei prezenți la conferința organizată la Timișoara s-a numărat și Mihai Gheorghiu, președintele Coaliției pentru Familie, care a anunțat că există șanse ca referendumul național pentru revizuirea Constituției referitor la redefinirea noțiunii de familie să fie organizat în luna mai a acestui an.

„Trebuie să acordăm o atenție deosebită subiectului cu privire la referendumul pe tema definirii căsătoriei în Constituție, pentru că va avea efecte în viața noastră și a copiilor noștri. Trebuie să ne dăm votul în ziua în care referendumul va fi convocat. Cred că acest lucru se va întâmpla foarte repede. Vom veni cu o propunere către partidele politice de a accepta organizarea referendumului în ultima decadă a lunii mai. Și cred că acest lucru va fi acceptat. Trebuie să ne exprimăm voința și dorința de a apăra familia și de a-i apăra pe copiii noștri”, a declarat Mihai Gheorghiu.

Aproape de finalul conferinței, lucrurile au degenerat, după ce mai mulți tineri au strigat în timpul dezbaterii că cei din prezidiu spun minciuni. Un bărbat nervos aflat în sală a sărit să-i bată și i-a numit „cancerul societății”.

„Din banii noștri va fi organizat referendumul, costă 95 de milioane de lei. În loc să construim spitale, azile, schimbăm o lege și un cuvânt. Rușine pentru chestia asta. Din bani publici se face, construim spitale, azile pentru bătrâni din banii ăia, școli și educați oamenii, avem școli fără curent în țara asta. Dar nouă ne pasă de cine cu cine și-o trage, foarte frumos. Referendumul este organizat de Guvern din banii noștri, ai tuturor, să-l plătească cei trei milioane de români care au semnat petiția”, a strigat un tânăr.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.