SDM, explicaţie TUPEISTĂ despre mizeria din toaletele publice din Timișoara. Anunţul lui...

SDM, explicaţie TUPEISTĂ despre mizeria din toaletele publice din Timișoara. Anunţul lui Robu despre fostul „Acvariu”

0
DISTRIBUIȚI

Problema toaletelor publice din centrul Timişoarei, care fie sunt închise, fie sunt insalubre, va fi rezolvată cu celeritate, a promis primarul Timişoarei, Nicolae Robu, astăzi. Conform edilului, pasajul din Piaţa Victoriei, recuperat cu un prejudiciu de un milion de euro realizat printr-un schimb de terenuri pentru demolarea „Acvariului” de sticlă din Victoriei va fi pus în valoare.

„Biroul de Terenuri şi dotări diverse va lansa proiectul de amenajare şi refuncţionalizare a pasajului din Piaţa Victoriei unde vrem să amenajăm spaţii pentru activităţi artistice şi o prioritate este refacerea toaletelor. Din păcate, în perioada în care subpasajul a fost proprietate privată toaletele au fost desfiinţate şi suntem într-o lipsă de astfel de facilităţi în zona centrală şi vom reface toaletele în subpasajul din Piaţa Victoriei. Nu ştim încă cât ne costă, pentru că trebuie să facem studiul. Vreau să lăsăm trupele din Timişoara să repete în acel subpasaj. O să facem o selecţie, trebuie să existe talent peste un anumit prag.


Sigur că o să avem şi un incubator de trupe acolo, nu trebuie să fie trupe consacrate neaparat”, a anunţat Robu.

În ceea ce priveşte situaţia toaletelor din oraș, primarul susţine că prevederile contractului cu SDM sunt aberante. Amintim că pentru întreţinerea toaletelor se achită lunar peste 60.000 de lei.
„Ieri am fost informat că SDM lucrează după un program pe care nu l-am putut înţelege, până la ora 17.00, şi nu e SDM de vină. Din păcate, s-au schimbat regulile în relaţia cu SDM printr-o hotărâre de consiliu local. Acum vă daţi seama că eu nu mă pot ocupa personal de toate detaliile şi să văd cum se face gestionarea toaletelor de către SDM sau de către altcineva. Dar am avut sesizări, am avut o discuţie ieri cu directorul SDM şi am înţeles că nu ei sunt de vină că se întâmplă aşa. Am cerut să se pregătească de urgenţă un proiect de consiliu local prin care să se schimbe contractul cu SDM astfel încât să putem avea toatelele deschise până la miezul nopţii în toată zona centrală şi toaleta din Piaţa Unirii care e una foarte civilizată, dar e mai mult închisă. Lumea nici nu are în minte că acolo avem din nou toaletă şi toaleta din Parcul Central sau cea din Parcul Rozelor şi peste tot unde avem în zona centrală toalete, ca să nu mai fac enumerări. Orarul are în spate personalul de deservire, SDM nu poate să plătească în baza contractului actual suficient personal ca să fie deschise toaletele până la miezul nopţii. Contractul este făcut prost pentru că el aprobă un număr de persoane, dar nu e treaba primăriei câte persoane foloseşte SDM pentru curăţarea toaletelor. Primăria trebuie să plătească un serviciu”, a mai spus Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.