Simpaticele veveriţe din Buziaş, tot mai scumpe la vedere. De ce dispar...

Simpaticele veveriţe din Buziaş, tot mai scumpe la vedere. De ce dispar din parcul oraşului

0
DISTRIBUIȚI

Una din cele mai mari atracţii a staţiunii Buziaş riscă să rămână o simplă amintire. Vorbim despre simpaticele veveriţe care populau parcul oraşului şi care răspundeau la numele de „Mariana”. În prezent. micile vietăţi sunt din ce în ce mai scumpe la vedere, iar primarul din Buziaş spune că toate demersurile administraţie locale de a achiziţiona noi veveriţe au fost sortite eşeculului, asta pentru că simpaticele rozătoare se acomodează greu în noua locaţie.

„Am identificat vreo șase veverițe, am avut intenția să repopulăm parcul.


La Silagiu, în podul doctoriței Râmneanțu, am descoperit, de asemenea, veverițe. Șase veverițe mai sunt în parc. Veverițele au dispărut pe de-o parte pentru că nu au avut mâncare, datorită câinilor vagabonzi, fie au fost călcate și de mașini. (…) Am găsit doar veverițe canadiene, undeva în zona Brașovului, dar ne-au explicat că întreținerea lor, modul în care se vor obișnui cu habitaclul în care trebuie să crească e unul diferit. Trebuie să le protejăm pe cele pe care le avem, autentice”, a spus primarul din Buziaș.

Totuşi, administraţia va organiza în continuare Zilele Veveriței, în 3-4 iunie 2017, zile care fac parte din Zilele Culturii Buzieșene care au loc din 31 mai până în 4 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.