Sorin Grindeanu în Caraș-Severin: „Nu vreau să ajung în 2020, să vin...

Sorin Grindeanu în Caraș-Severin: „Nu vreau să ajung în 2020, să vin acasă la mama, să merg pe aceleași drumuri, să nu se întâmple ceva în județul în care m-am născut”

0
DISTRIBUIȚI

Premierul Sorin Grindeanu se află, astăzi, în prima vizită oficială în Caraș-Severin, județul în care s-a născut. Grindeanu a venit însoțit și de vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, iar la sediul Consiliului Județean Caraș-Severin s-au întâlnit cu primari din județ, cărora le-au vorbit despre Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

„Astăzi este ultima zi în care se mai pot depune proiecte prin PNDL. Este un program național care a funcționat între 2012 și 2016, este un program național de success. Tocmai de aceea noi, în această primăvară, lansăm faza a doua a acestui program național, pentru că experiența de până acum ne-a arătat acest lucru, faptul că în fiecare comunitate s-au întâmplat lucruri și comunitatea respectivă s-a dezvoltat.


Rolul acestui program este de a reduce decalajul dintre sat și oraș și de a crește calitatea vieții în comunitățile locale. PNDL a funcționat și va funcționa, începând cu această primăvară, faza a doua. Am estimat că vor fi 5.000 de proiecte noi depuse pe PNDL, faza a doua. Astăzi, mai avem până diseară și se lucrează la foc continuu în Ministerul Dezvoltării, până azi sunt peste 8.000 de proiecte depuse. Asta arată că acest program național funcționează”, a declarat Sorin Grindeanu.

De asemenea, premierul a precizat că în județul Caraș-Severin nu s-au întâmplat prea multe lucruri în ultimele 20 de ani.

„S-au făcut prea puține lucruri comparativ cu alte județe. Lucruri se pot întâmpla doar printr-un efort comun. Acesta este îndemnul meu pentru dumneavoastră: să lăsați deoparte chestiunile care nu țin de administrație. Ministerul Dezvoltării, dar și celelalte ministere sunt deschise la orice proiecte constructive venite din partea dvs. La mine la birou ușa e deschisă tot timpul, puteți intra oricând. Nu vreau să ajung în 2020, să vin acasă la mama, să merg pe aceleași drumuri, să nu se întâmple ceva în județul în care m-am născut. Trebuie să vă uniți forțele, primari, parlamentari, consiliu județean, să faceți un efort comun pentru a reporni motoarele județului Caraș-Severin”, a mai afirmat Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.