Timișoara Saracens vrea să facă în Georgia primul pas spre o nouă...

Timișoara Saracens vrea să facă în Georgia primul pas spre o nouă calificare în grupele Challenge Cup. Modificări importante la bănățeni înainte de turul cu Krasny Yar Krasnoyarsk

0
DISTRIBUIȚI
Emanuel Titus Iliesi / MEDIAFAX FOTO

Campioana României se pregătește de o deplasare dincolo de Marea Neagră. Timișoara Saracens RCM dispută sâmbătă la Rustavi, în Georgia, manșa tur din barajul pentru grupele Challenge Cup contra rușilor de la Krasny Yar Krasnoyarsk. Duelul va fi și un examen pentru bănățeni în noua alcătuire, tehnicianul Grainger Heikell urmând să se bazeze pe o serie de nume noi în condițiile în care există și absențe importante.

Timișoara Saracens RCM începe o nouă perioadă importantă din existența clubului. După locul 4 în grupele ediției 2016-17, campionii SuperLigii încearcă să ridice ștacheta în Europa, dar pentru asta trebuie să acceadă din nou în grupe. ”Ne aflăm la startul a două luni de foc, două luni definitorii pentru clubul nostru, pentru echipă. Suntem obligați să câștigăm pentru a asigura viitorul rugby-ului timișorean. Aș spune și al rugby-ului românesc. Ar spune multe despre rugby-ul nostru. Sâmbătă jucăm în Georgia. Avem un singur obiectiv: victoria. Pentru a ne face returul mai ușor. Nu cred că va fi tranșată calificarea în Georgia, dar îmi doresc un succes. Sunt sigur că Grainger și băieții au pregătit bine acest joc, chiar dacă e primul din noul sezon. Sunt convins că vom face un meci bun”, a declarat Dușan Filipaș, vicepreședintele Timișoara Saracens.

”Sunt două luni cu provocări pentru echipă. Suntem determinați să facem un joc bun în Georgia. Krasnoyarsk e o echipă puternică. În ultimele patru săptămâni am avut parte de modificări, s-au întors jucătorii de la lor. Nu am avut foarte mult timp împreună, dar știm ce avem de făcut sâmbătă. Ce am învățat din meciurile din grupe de la Stade Francais și Edinburgh e că trebuie să performăm timp de 80 de minute. De asemenea am arătat în multe perioade că putem fi competitivi. Începe și SuperLiga curând, sperăm să revenim cu rezultatul dorit. Acum ne concentrăm pe acest joc”, a spus și Grainger Heikell.

După plecarea lui Stelian Burcea banderola de căpitan a ajuns în 2017 pe brațul internaționalului Valentin Popârlan.


Întors dintre ”Stejari” după succesul din Rugby Europe Championship acesta a subliniat că vrea să transmită sentimentul de mândrie colegilor. ”Nu suntem străini de meciurile acestea de baraj și anul trecut am avut o campanie lungă. Anul acesta cred că va fi mai dificil, jucăm cu o echipă foarte fizică. Dar nu cred că va fi o problemă. Suntem o echipă puternică ce țintește mereu să ajungă mai sus. Avem experiența de anul trecut, doar jucând ne putem îmbunătăți”, a precizat Valentin Popârlan.

Rușii au un fost bănățean

Cei de la Kranoyarsk sunt priviți ca un adversar cu potențial mai periculos decât italienii de la Calvisano, depășiți la baraj în 2016. Dușan Filipaș a vorbit despre faptul că rușii își doresc mai mult și au pus la bătaie resurse semnificative pentru a se cantona timp de mai multe săptămâni în Georgia. Krasny Yar a efectuat și mutări de ultim moment, special pentru duelul cu timișorenii. Printre aceștia se numără și gruzinii Lasha Lomidze și Giorgi Pruidze. ”Am văzut șasele în special din Rusia, un alt #6 de la Georgia, asta nu trebuie să ne sperie. La națională am bătut și Rusia și Georgia, facem așa o asemănare, dar acesta e un alt meci, au și mulți străini. Noi trebuie să rămânem concentrați, asta e important. Pentru că avem abilitate, am demonstrat asta”, a conchis Popârlan.

Interesant e că în lotul rușilor se află și un fost jucător din Ronaț, Andrei Mahu, dar e de așteptat ca acesta să fie doar rezervă. Bănățenii nu cred că e un bun spion pentru că nu a evoluat mult sub comanda lui Grainger Heikell. ”Avem video de la meciul cu Rovigo, sunt la Tibilisi de câteva săptămâni și au jucat acolo câteva jocuri. Sunt determinați. Nu schimbă foarte multe, focusarea mea e ca noi să scoatem maxim de la jucătorii noștri. Știm la ce să ne așteptăm de la precedentele întâlniri cu rușii”, a explicat tehnicianul neozeelandez.

Heikell e nevoit, de voie de nevoie, să efectueze multe modificări față de inclusiv echipa din ianuarie. Acesta a dezvăluit că se va miza ”în premieră” pe jucători noi, precum Michael Stewart, James Doyle și Henry Seniloli. Absențe majore sunt cele ale lui Steve Shennan, a cărui lovitură suferită la lot îl va ține afară din teren o bună parte a anului, Brian Sefanaia (lovit la coaste) și Gigi Militaru.

Partida Krasny Yar Krasnoyarsk – Timișoara Saracens RCM se dispută sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 13.00, la Rustavi (Georgia, netelevizat). Returul e programat două săptămâni mai târziu, pe arena ”Dan Păltinișanu”.

UPDATE Meciul va începe la ora 14.00 (ora României) și e transmisă de Rugby TV Georgia via Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.