Timișul, în topul celor mai asigurate județe din România. Cât de atenți...

Timișul, în topul celor mai asigurate județe din România. Cât de atenți sunt bărbații cu mașinile lor

0
DISTRIBUIȚI

asigurare

Timișul se află pe locul trei în topul celor mai asigurate regiuni din țară, primele poziții fiind ocupate de București și Ilfov, conform distribuției polițelor de asigurare obligatorie a locuințelor active.

Potrivit unor statistici făcute publice de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), în 2016 a crescut numărul de polițe de asigurare obligatorie a locuinței. Astfel, la finalul anului precedent, erau active peste 1.7 milioane de polițe, față de aproape 1,6 milioane câte erau la finele lunii decembrie 2015.

Această evoluție a determinat și creșterea volumului de active al PAID, care a ajuns la 242 milioane de lei. Însă, acționarii au luat decizia de a reinvesti întreg profitul în companie, astfel încât să fie mai bine pregătită pentru a face față unor eventuale catastrofe naturale. De altfel, România este o “țară cu expunere largă la catastrofe naturale”, precizează Francois Coste, președintele PAID România.

Două județe din vestul țării, printre cele mai afectate de calamități naturale

Reprezentanții PAID transmit că anul trecut au fost achitate daune în valoare de peste 2,5 milioane de lei, în scădere față de 2015, când au fost plătite circa trei milioane de lei.

1,73 de milioane de lei din suma totală a fost plătită ca urmare a inundațiilor, pentru 510 dosare, peste 700.000 lei pentru alunecări de teren (56 dosare) și aproape 90.000 lei după producerea unor mici cutremure (56 dosare). Cele mai afectate cinci județe din țară în funcţie de volumul despăgubirilor au fost Hunedoara, Caraș Severin, Vrancea, Buzău și Vâlcea.

În ceea ce privește distribuția polițelor de asigurare obligatorie a locuințelor active, în acest moment Bucureștiul este cea mai asigurată regiune din țară, cu un grad de cuprindere în asigurare de 38%. Capitala României este urmtă de județele Ilfov – 33%, Timiș – 30%, Brașov – 26% și Sibiu – 23%.

”În fiecare an vedem cât de expusă este România la riscuri catastrofale și ne dorim ca românii să înțeleagă sprijinul pe care o poliță de asigurare obligatorie a locuinței îl poate oferi.


Acordăm o atenție specială programului de reasigurare al societății, care este optimizat permanent, acesta permițând societății să își respecte obligațiile asumate față de asigurați”, explică Nicoleta Radu-Neacșu, director general al PAID România. Programul de reasigurare al companiei este, în acest moment, de 800 milioane euro.

Potrivit reprezentanților PAID România, țara noastră este cu un grad ridicat de expunere la riscul de cutremure. Cu toate acestea, doar 20% dintre locuințe sunt asigurate.

Asigurările facultative, considerate o prioritate atât de femei, cât și de bărbați

Recent, o firmă de asigurări a făcut publică o statistică interesantă, care arată că femeile și bărbații din România sunt în proporții aproximativ egale interesați de siguranța lor financiară, respectiv înțeleg utilitatea unui asigurări facultative, pe care o consideră o prioritate pentru bugetul lor.

Anul trecut, 62% dintre clienții companiei pe segmentul CASCO au fost bărbați și 38% femei. Astfel, se păstrează proporția observată la nivel național în numărul bărbaților și femeilor care dețin carnet de conducere. În România sunt aproximativ 7,14 milioane de șoferi, dintre care 4,84 de milioane bărbați.

În ceea ce privește asigurările facultative de locuință, 56% dintre cei care au contractat o astfel de poliță în 2016 sunt bărbați, iar 44% femei.

Reprezentanții firmei de asigurări au analizat și comportamentul de cumpărare al asigurărilor facultative CASCO și au sesizat anumite diferențe între modul în care femeile și bărbații se raportează la asigurarea mașinii lor.

Prin urmare, femeile sunt mai pragmatice și mai puțin pretențioase când vine vorba de riscurile asigurate prin polița lor CASCO. În esență, vor să își știe mașina protejată împotriva celor mai importante riscuri, neacordând atenție la detalii, aspecte cosmetice sau zgârieturi ce pot afecta autoturismul.

Pe de altă parte, bărbații investesc mai mult timp și energie în alegerea asigurării potrivite mașinii lor. “Este aproape proverbială relația specială pe care domnii o au cu autoturismul personal, așa ca nu ne surprinde faptul că cei mai mulți aleg produsul cu cele mai complexe acoperiri. Clienții de acest tip adresează cele mai detaliate întrebări și se asigură că au incluse în poliță acoperiri chiar și pentru riscurile cu cea mai mică probabilitate de a se produce”, transmite firma de asigurări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.