Tinerii actori de la „Nikolaus Lenau” urcă pe scenă. Vezi programul „Weekend-ului...

Tinerii actori de la „Nikolaus Lenau” urcă pe scenă. Vezi programul „Weekend-ului de teatru de tineret NiL”

0
DISTRIBUIȚI

Trupele de teatru NiL ale liceului „Nikolaus Lenau”, în colaborare cu teatrul german timișorean, organizează în acest sfârșit de săptămână „Weekend-ul de teatru de tineret NiL”.

Trupa NiL, înființată în anul 1996 de actorul Christian Bormann din Germania, a participat de-a lungul anilor la numeroase festivaluri de teatru școlar și de tineret din Croația, Germania, Ucraina, Ungaria și România.


Ulterior, au fost înființate noi trupe, structurate pe grupe de vârstă, care sunt coordonate de actrițele Isolde Cobeț și Isa Berger de la teatrul german, și constituie unul din proiectele fundamentale de formare teatrală în limba germană. La mai bine de 20 de ani de existență, actrița Isolde Cobeț spune că aproape jumătate dintre actorii de astăzi ai teatrului german s-au inițiat în arta teatrală la trupele Nil iar alți foști membri ai acestora au rămas legați de teatru în alte orașe din țară sau din străinătate.

Vineri, 31 martie, de la ora 17.00, trupa NiL Junior va prezenta spectacolul „Max și Moritz” de Wilhelm Busch, iar de la ora 19.00 va avea loc o reprezentație cu spectacolul „De-a baba oarba” de Edna Mazya, în interpretarea trupei NiL. Aceeași trupă va prezenta sâmbătă, de la orele 17.00 și 19.00, alte două spectacole: „Femei în oglindă”, un colaj de Isolde Cobeț, și „Spre casă” de Ludmila Razumovskaia.

Reprezentațiile vor avea loc în sala teatrului german și sunt traduse în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.