TOPUL destinațiilor de vacanță preferate de bănățeni

TOPUL destinațiilor de vacanță preferate de bănățeni

1
DISTRIBUIȚI

Litoralul românesc, dar și insulele grecești reprezintă principalele destinații de vacanță pentru bănățeni. Turcia ocupă poziția a treia, dar numărul turiștilor care aleg această țară este în scădere.

Bănățenii, la fel ca mulți dintre români, aleg să-și petreacă concediile chiar în țara noastră, iar în vacanța de vară se distrează, în special, pe litoralul românesc. Cel puțin asta arată statisticile făcute publice de reprezentanții unei agenții de turism cu sediu și în Timișoara.

Astfel, aflăm că România reprezintă principala destinație turistică de relaxare pentru locuitorii din județele Timiș, Arad și Caraș-Severin. 25% din totalul vânzărilor companiei de turism sunt pentru țara noastră. România este urmată de Grecia, tot cu 25% din totalul vânzărilor. Pe tărâmul elen, turiștii au la dispoziție zeci de insule din care pot alege, iar peisajele sunt de vis. Cele mai frumoase dintre acestea sunt Santorini, Zakynthos, Creta sau Lefkada.

“Apoi, Spania este în creștere importantă ca și destinație de vacanță, ea a preluat poate cel mai mult de la Turcia anul trecut. Turcia este încă pe locul trei, dar Spania vine din urmă pe locul patru, urmată de Italia. Este vorba de logica legăturilor Banatului cu Italia, care indică trafic important. Și mai departe în topul preferințelor bănățenilor sunt Croația, Austria. În general, destinațiile clasice de vacanță”, a explicat Lucia Morariu, președintele unei agenții de turism.

new york

Bănățenii zboară cel mai des în America

În ceea ce privește biletele de avion cumpărate de bănățeni, cei mai mulți zboară în America.


De “vină” sunt studenții înscriși la universitățile din vestul țării care merg să muncească, pe perioada verii, prin programul “Work&Travel” în Statele Unite ale Americii, dar și cei care au rude acolo și merg să le viziteze. În topul destinațiilor preferate de locuitorii din Banat care zboară cu avionul se află și Spania, care este urmată de Italia, Germania, Marea Britanie și Franța.

Mai ales că reprezentanții companiilor aeriene low-cost vin cu oferte din cele mai atractive. De exemplu, un bilet dus-întors pe ruta Timișoara-Veneția poate fi cumpărat și cu 70 lei.

Nu puțini sunt bănățenii care zboară cu avionul spre destinații din România, majoritatea în interes de serviciu. “În țara noastră predomină cursele interne de business. De obicei, mersul până la București și înapoi”, precizează Lucia Morariu.

litoralul romanesc

Dacă ne referim la destinațiile preferate din România, pe primul loc se află litoralul Mării Negre. Cea mai modernă stațiune este Mamaia, renumită pentru numărul mare de hoteluri de lux. De altfel, din această vară, Timișoara va avea zbor direct la Marea Neagră. Începând din 16 iunie și până în 15 septembrie 2017, compania aeriană Blue Air va opera două curse aeriene pe săptămână, vineri și duminică. Acestea vor face legătura între Timișoara și Constanța și, respectiv, între Banat și Dobrogea.

“După mai bine de 20 de ani, bănăţenii vor avea din nou ca opţiuni de vacanţă staţiuni din România situate la Marea Neagră, la care pot ajunge cu zboruri directe din Timişoara în mai puţin de o oră şi jumătate. Astfel, pe lângă staţiuni de vacanţă din Turcia, Grecia, Spania sau Italia, turiştii din vestul ţării pot opta pentru locuri minunate de vacanţă situate în vecinătatea Deltei Dunării sau Mării Negre”, explica Dan Idolu, directorul aeroportului Timişoara.

“Pe locul doi, după litoralul românesc, în topul destinațiilor din România se află Crișana, unde Băile Felix aduc o cantitate foarte mare de turiști. Urmează Transilvania, iar Banatul se află pe locul patru. Sigur, bănățenii mai puțin circulă în Banat, mai mult merg în alte părți”, mai precizează Lucia Morariu.

Cele mai vizitate obiective turistice din Banat sunt stațiunea Buziaș, din județul Timiș, considerată, în trecut, un rai al tratamentelor balneare, și Băile Herculane, din județul Caraș-Severin. Stațiunea a fost amenajată de romani și este una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din Europa.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.