Traian Stancu, vicepreședinte CJ Timiș: „Pista de canotaj de la Surduc va...

Traian Stancu, vicepreședinte CJ Timiș: „Pista de canotaj de la Surduc va fi singura din țară omologată la nivel internațional”. Cum i-ar plăcea să transforme Aerodromul Cioca VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Unul dintre cele mai importante proiecte ale județului Timiș, menite să revitalizeze zona de est a județului, mai ales din punct de vedere turistic, este fără îndoială pista de canotaj care va apărea pe lacul Surduc. Invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, în studioul HDV, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Traian Stancu (ALDE), a povestit de unde a plecat ideea de a transforma lacul într-o adevărată bază sportivă și de agrement.

„Istoria bazei a plecat când eram președintele Asociației Județene de Canotaj. Împreună cu Elisabeta Lipă am vizitat lacul Surduc și am căzut de comun acord că e unul dintre cele mai bune lacuri din România pentru canotaj. În acest moment nu există nicio pistă omologată internațional în țară. Va costa 2 miliaone de euro, însă nu doar balizele, așa cum s-a crezut. Este o bază complexă, pe niște piloni, cu legături, cu tot felul de camere pentru arbitri, pentru toate cele necesare dezvoltării. Va avea nouă culoare iar în capăt, la fiecare culoar, va fi câte o platformă de start, care trebuie să fie omologată internatțional.


Este o chestiune destul de sensibilă, fiind pe apă e pericol cu curent, e o chestiune care desprinde barca. Toate aceste chestiuni vor costa destul de mulți bani. Apele Române ne-au dat voie, am primit toate avizele necesare și cred că va trebui să fim și custodele lacului după ce vom face pista. Construcția va dura, în total, aproximativ 24 de luni”, a menționat la PRESSALERT LIVE vicepreședintele CJ Timiș, Traian Stancu. Cât despre problema locurilor de cazare pentru sportivi, reprezentantul partidului ALDE a spus că lucrurile se vor rezolva de la sine și că zona va atrage investitori, odată cu această investiție făcută în lac.

Tot la capitolul investiții se mai găsesc alte două proiecte pe lista de dorințe ale lui Traian Stancu. „Mi-ar plăcea să se poată scurta drumul de la Livezile la Ghilad, întrucât se micșorează cu 20 de kilometri apropierea de Timișoara. Tot aici intră și Aerodromul Cioca, care nu va dispărea sub nicio formă. Am invitat Aeroclubul României să funcționeze cu minimum 2 secții la Timișoara și își doresc acest lucru pentru că și la Arad secția merge și nu prea merge, chiar ei m-au rugat să îi scriu Ministerului Transporturilor. Nu e nevoie de acord din partea Primăriei pentru că noi suntem prioprietari. Nu am luat decizia, e la nivel de propunere ca între pistă și metro să se construiască hangare iar la stradă o benzinărie care să aibă și pompe pentru avion. Când aerodromul va avea 15 angajați, se va dezvolta și un bufet acolo, totul va veni de la sine”, este de părere Traian Stancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.