Turişti PIERDUŢI în Masivul Retezat, căutaţi în continuare de autorităţi. Ce sprijin...

Turişti PIERDUŢI în Masivul Retezat, căutaţi în continuare de autorităţi. Ce sprijin SPECIAL a fost solicitat UPDATE Vezi unde au fost găsiți

0
DISTRIBUIȚI

Doi bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, care se presupune că s-au pierdut în timp ce încercau să facă escaladă în Masivul Retezat, continuă să fie căutaţi de către autorităţi. Căutările întrerupte de vremea rea, extrem de dificilă din cauza condiţiilor de viscol care au îngreunat vizibilitatea, redusă sub 10 metri, au fost reluate.

Duminică dimineaţă, o echipă alcătuită din şapte salvamontişti şi nouă jandarmi sau deplasat pe traseul dintre cabana Genţiana şi Vârful Bucura.


Cei doi turişti sunt din Craiova, fiind cazaţi la cabana Genţiana. Căutările vor continua, după ce echipa Salvamont Hunedoara s-a regrupat la cabana Pietrele din pricina vremii. „Acțiunea se va relua doar în condiții sigure pentru salvatori, mai exact, vreme potrivită pentru operațiunile de căutare-salvare, sub coordonarea salvatorilor montani din cadrul Serviciului Salvamont Hunedoara”, a informat Centrul județean de comunicare și informare publică al județului Hunedoara.

A fost solicitat şi sprijin aerian la Inspectoratul General de Aviaţie al MAI, însă momentan căutarea pe calea aerului a fost exclusă din cauza vremii nefavorabile, cu vizibilitate chiar și sub 10 metri, pe alocuri.

UPDATE Alpiniştii daţi dispăruţi în Masivul Retezat au fost găsiţi în zona cabanei Rotonda, din Parcul Naţional Retezat, situată în vecinătatea Lacului de acumulare Gura Apelor, la kilometri buni de traseul inițial pe care plecaseră. Turiștii se află în siguranţă, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, citată de adevarul.ro.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.