Zeci de mii de turiști vizitează Cascada Bigăr în fiecare an. Cum...

Zeci de mii de turiști vizitează Cascada Bigăr în fiecare an. Cum o pot admira mai de aproape fără să se accidenteze

0
DISTRIBUIȚI

Vești bune pentru turiștii care-și propun să viziteze Cascada Bigăr, din județul Caraș-Severin, devenită celebră în ultimii ani după ce a fost inclusă în mai multe topuri internaționale ale căderilor de apă de o frumusețe aparte. În cadrul unui proiect de amenajare implementat de către Asociația ViitorPlus au început, în vara anului trecut, o serie de lucrări de reabilitare, care sunt aproape de final.

Concret, asociația și-a propus să amenajeze un traseu pietonal între parcare și intrarea în parcul național, de-a lungul DN 57B, să amenajeze un drum de acces de la intrarea în parc și până la baza cascadei, de unde va putea fi admirată și fotografiată în siguranță, să realizeze o trecere către Grota Bigăr și să doteze zona cu panouri informative, pubele ecologice, marcaje de atenționare și locuri de repaus. Lucrările vor fi finalizate în câteva săptămâni.

“Am ajuns la ultima etapă din lucrările de amenajare la Cascada Bigăr – realizarea accesului la baza râului Miniș, pentru a putea coborî albia foarte abruptă și vedea în siguranță cascada! La sfârșitul anului trecut au început pregătirile pentru fundații, întrerupte însă de lunile de iarnă.


Din martie însă am reluat lucrările și am avansat cu montarea platformei metalice. În câteva saptamani vom finaliza ultima și cea mai importantă etapă a proiectului”, comunică ViitorPlus – Asociația pentru Dezvoltare Durabilă.

Cascad Bigăr atrage anual zeci de mii de turiști datorită căderii spectaculoase a apei și peisajului natural superb.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.