Ziua Francofoniei, sărbătorită în aer liber la Timișoara. Vezi programul festivalului de...

Ziua Francofoniei, sărbătorită în aer liber la Timișoara. Vezi programul festivalului de film Cinecultura

0
DISTRIBUIȚI

În data de 20 martie, între orele 12.00 și 14.00, Ziua Francofoniei va fi sărbătorită și în acest an în grădina Institutului Francez din Timișoara și în curtea Liceului Pedagogic din Arad cu poeme haiku „Haikunoi2017”. Pentru al treilea an consecutiv, cei înzestrați cu talent au ocazia de a-și prezenta scurtele creații în limba franceză la acest picnic poetic care se desfășoară simultan în 87 de locuri din întreaga lume, reunind reprezentanții francofoniei. În acest an, picnicurile poetice au fost incluse în lista „Grand Tour, o incursiune în francofonie”, proiect aflat sub înaltul patronaj al președintelui Franței și susținut de Organizația Internațională a Francofoniei.

Începând de luni, la Timișoara se va desfășura cea de-a opta ediție a festivalului internațional de film „Cinecultura”, organizat de lectorii de limbi străine și de limba română pentru străini, în cadrul căruia sunt prezenate 11 filme din tot atâtea țări. Deschiderea festivalului va avea loc în 20 martie, la ora 19.00, în Aula Magna a Universității de Vest, cu filmul „Cel Ales”, de Cristian Comeagă.

În următoarele zile, programul va include filme din Austria, Franța, Germania, Italia, Peru, Portugalia, Serbia, Spania și, pentru prima dată în acest festival, din Bulgaria și Rusia.


Vor putea fi vizionate filmele „A los 40”, unul dintre cele mai cunoscute filme peruane, thrillerul german „Victoria”, programate în data de 21 martie, iar în ziua următoare, dedicată comediilor, filmul italian „Perfetti Sconoscutti” și producția spaniolă „Mi Gran Noche”.

În 23 martie va fi proiectată drama portugheză „Viagem a Portugal” și filmul francez „La Famille Bélier”, care s-a bucurat de mare succes în Franța iar în 24 martie vor fi prezentate două adaptări cinematografice ale unor opere literare, „Maikäfer Flieg”, după cartea Christinei Nöstliger care descrie ultimele zile ale războiului din Viena anului 1945 și „Salonul nr. 6”, o ecranizare a nuvelei lui Anton Chekhov, în care autorul face o incursiune în saloanele psihiatriei ruse. Ultima seară a festivalului, cea de sâmbătă, este dedicată filmelor din spațiul slav, cu producția bulgară „Monkey” și cea sârbă „Ivko’s Feast”. Filmele vor fi subtitrate în limbile română sau engleză, iar intrarea este liberă în toate serile festivalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.