În această săptămână vor răsuna sirenele. Vezi de ce pornesc ALARMELE în...

În această săptămână vor răsuna sirenele. Vezi de ce pornesc ALARMELE în toată țara și ce înseamnă fiecare sunet

0
DISTRIBUIȚI

IGSU desfășoară în această săptămână un exerciţiu la nivel naţional pentru testarea şi verificarea echipamentelor din componenţa sistemului de avertizare. Începând de mâine și până vineri se vor auzi sirenele, în toată țara, în intervalul orar 10.00 – 15.00.

„Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) va desfăşura un amplu exerciţiu, la nivel naţional, pentru testarea şi verificarea unor echipamente din componenţa sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă – PROCIV 2017. În perioada 18-21 aprilie a.c., în localităţi din ţară va fi declanşat mecanismul de înştiinţare a autorităţilor privind iminenţa producerii unor evenimente deosebite şi vor fi acţionate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populaţiei din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Simulările vor începe marţi, 18 aprilie, iar timp de patru zile vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul comunităţilor.

Astfel, de marţi până vineri, românii vor auzi, pe rând, semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10.00 – 15.00.

În județele din vestul țării, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, exercițiul va avea loc vineri.

Conform instructajului IGSU, semnalele de alarmare a populație se împart în trei categorii.


Semnalul „alarmă la dezastre” este compusă din cinci sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Semnalul „prealarmă aeriană” se cimpune din trei sunete a câte 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele, iar semnalul „alarmă aeriană” se compune din 15 sunete a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Încetarea alarmei este semnalată cu un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata a două minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.