ACS Poli, mai aproape de MIRACOL după o nouă victorie vitală în...

ACS Poli, mai aproape de MIRACOL după o nouă victorie vitală în play out. Timișorenii au învins Gazul cu un ”om nou” în teren GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Bogdan Străuț, la primul gol pentru ACS Poli. Foto: Gabriel Brezeanu

Echipa lui Ionuț Popa își continuă lupta cu soarta. ACS Poli Timișoara a învins-o pe Gaz Metan Mediaș cu 1-0 și are acum speranțe îndreptățite la supraviețuirea pe prima scenă. Singurul gol al partidei a fost marcat pe final de Bogdan Străuț după o repriză secundă în care bănățenii nu-l deranjaseră foarte mult pe portarul Greab.

Veștile proaste au continuat pentru Ionuț Popa în privința validității jucătorilor săi. Ultima victimă, Cristi Bărbuț, la antrenamente. Absență care a făcut ca Mailat să fie titular în dreapta liniei de mijloc, în timp ce în stânga a urcat Novak. Modificările au părut să cântărească mult. Cel puțin la început Mediașul, locul 2 în play out, la egalitate cu Iașiul, a fost echipa mai legată. În minutul 15 brazilianul Eric de Oliveira, cel mai bun pasator al Ligii I, îl pune la încercare pe Straton după o lovitură liberă cedată riscant de Bocșan. Portarul timișorenilor nu a respins grozav, dar nici Sikorski, ușor din lateral, nu a putut să cadreze corespunzător. Fundașii Gazului fac uneori niște gafe care dau apă la moară cârcotașilor. La fel a fost și azi. Mai întâi în minutul 22 Trtovac a dat pe lângă minge, dar Novak nu are reflex de jucător ofensiv în fața lui Greab. Peste șapte minute Eric e găsit în careu de Curtean, dar Straton se opune din nou. Treptat, deși nu foarte spectaculos și tot în urma unor inexactități, ACS Poli pune cât de cât stăpânire pe teren, dar nici Croitoru nu profită în minutul 45 de eroarea lui Danci. După ce a recuperat balonul din picioarele închizătorului a așteptat să fie faultat, cade ușor iar mingea a sărit la Mailat, al cărui șut e respins de Greab.

Debut pentru Ignea

Partea secundă a început și ea cu ocazii mai notabile pentru medieșeni. Eric (min. 48) și Trtovac (61) au trimis baloane periculoase. Iar Gazul nu mai a cedat ușor teren. În mod inedit, cu zece minute înainte de final Ionuț Popa l-a introdus în teren în premieră pe Alin Ignea. Mijlocaș adus în vară, dar care se accidentase imediat după sosire, și care mai avea doar 15 minute pe prima scenă în tricoul ”pandurilor”.

Premieră pentru Străuț

În minutul 84 Sikorski așează pentru Lupu, dar acesta e contrat involuntar în încercarea de a da gol chiar de colegul Zaharia și balonul trece pe lângă țintă. Dar surpriza vine patru minute mai târziu. Popovici trimite ideal din corner și Bogdan Străuț înscrie cu capul primul său gol stagional. Norocul le surâdea timișorenilor după o repriză în care nu prea au amenințat poarta lui Greab. Mai mult, Zaharia vede în final al doilea cartonaș galben pentru lovire.

ACS Poli câștigă trei puncte mari, care o duc momentan pe locul 4 al play out-ului, la egalitate de puncte, 21, cu FC Voluntari, și la +5 față de Pandurii și Concordia, toate trei au însă acum un meci în minus față de bănățeni.

ACS Poli Timișoara: Straton – Străuț, Bocșan, Cînu, Neagu – Artean, Soljici – Mailat (53 P. Henrique), Croitoru (85 Drăghici), Novak (80 A. Ignea) – Popovici. Pe bancă: Curileac – Scutaru, Haruț, Bîrnoi. Antrenor: Ionuț Popa.

Gaz Metan Mediaș: Greab – Crețu, Trtovac, Zaharia, Rugasevici – Danci (82 Tahar), Bic – Curtean (63 S. Lupu), Eric, Al. Munteanu (72 Buziuc) – Sikorski. Pe bancă: Pleșca – Romeo, Onanga, C. Petre. Antrenor: Cristian Pustai.

UPDATE ”Nu am pierdut cu Mediașul nciodată, deși am fost la UTA sau Bihor. Am început cu trei mijlocași la acoperire, un vârf fals… Știam că au jucători rapizi, ne-a ieșit pasiența. Am avut trei ocazii rarisime. Prin Popovici, Novak și Croitoru. Mă bucur că am bătut o echipă bună, care a fost aproape de play-off. Mai avem nevoie de trei-patru victorii pentru a ne salva.


A lipsit și Bărbuț, care are o ruptură. Toți jucătorii care s-au acciddentat au ruptură. Și dacă am merge la baraj ar fi un lucru extraordinar. Niciodată o echipă nu a început campionatul cu așa o penalizare. Doman mi-a spus că merit titlul de antrenorul anului. Am fost trist că soția mea a suferit o intervenție chirurgicală”, a declarat Ionuț Popa după victoria cu Gaz Metan.

”Am venit cu speranță. Am început bine, am avut și posesie, ca un semnal, am început să avem greșeli… Detaliile fac diferența, putea fi evitat acest corner. Dacă nu reușim să înscriem e greu să obții ceea ce îți propui”, a spus și Cristian Pustai, tehnicianul lui Gaz Metan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.