Ambasadorul Marii Britanii în România despre Brexit: „Ieșim din Uniunea Europeană, nu...

Ambasadorul Marii Britanii în România despre Brexit: „Ieșim din Uniunea Europeană, nu din Europa”. De ce este îngrijorat directorul aeroportului din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
paul brummell
Ambasadorul Marii Britanii în România, în vizită la Timișoara.

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, aflat, astăzi, într-o vizită la Timișoara, a făcut o serie de declarații cu privire la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Întrebat de către jurnaliști cum vor fi afectați românii care muncesc în Marea Britanie, ambasadorul a precizat că, deocamdată, nu s-a schimbat nimic și că nu poate să prevadă care va fi rezultatul negocierilor pentru Brexit.

„După cum se știe, Marea Britanie a început un proces de negociere pentru a ieși din Uniunea Europeană. Dar ieșim din Uniunea Europeană, nu din Europa, o să rămânem o țară europeană și vrem să dezvoltăm legăturile noastre cu Timișoara. Din punctul de vedere al Marii Britanii, noi vrem o asociere cu parteneri din Uniunea Europeană, sunt convins că în viitor vom avea legături strânse. Prim-ministrul Marii Britanii a subliniat că vrea o relație foarte bună între Marea Britanie și prieteni peste tot în Europa. Până acum nu s-a schimbat nimic. O să fie negocieri și nu pot să prevăd care va fi rezultatul negocierilor”, a afirmat Paul Brummell.

De asemenea, ambasadorul Marii Britanii în România a precizat că, în acest moment, sunt peste 2.000 de medici români care lucrează în spitalele de stat din Marea Britanie.

„Românii au un rol foarte important în Marea Britanie, românii care lucrează în Marea Britanie au un rol deosebit.


De exemplu, în sectorul medical sunt peste 2.000 de medici români în serviciul național de sănătate din Marea Britanie. Muncitorii din România au un rol foarte important și cred că Marea Britanie este și rămâne o țară foarte frumoasă pentru a studia. Avem patru din cele zece universități de top din lume, sunt din România studenți foarte buni. Cred că Marea Britanie este o țară frumoasă, unde toți turiștii, vizitatorii sunt bineveniți”, a mai afirmat Ambasadorul Marii Britanii în România.

Pe de altă parte, Dan Idolu, directorul Aeroportului Internațional Timișoara, a ținut să precizeze că este îngrijorat cu privire la ce se va întâmpla după negocierile pentru Brexit.

„Am avut discuții și ne-am exprimat și noi îngrijorarea vizavi de traficul de pasageri care la ora actuală este numărul unu la și de la Timișoara cu destinația Londra, în condițiile în care în negocieri sunt și alte destinații din Marea Britanie, oare ce se va întâmmpla după sau în timpul negocierilor pentru aplicarea procedurii Brexit. Nu neapărat cred că problema va fi pe piața forței de muncă și circulația liberă a cetățenilor români, ci mai mult, ceea ce nu se știe neapărat în zona publică este negocierea Acordului Open Sky, care la ora actuală funcționează în Europa, care ar putea într-adevăr, dacă o negociere nu ar fi în interesul cetățenilor europeni și britanici, să conducă la bariere birocratice privind traficul aerian. Sigur că ne îngrijorează, sigur că ne dorim să fie cât mai multe destinații în Marea Britanie și cât mai multe investiții, nu doar cetățeni români care călătoresc în Marea Britanie în interes de lucru, ci și tineri din Marea Britanie să se bucure de orașul Timișoara, de regiunea Banat, în general, și investitori britanici care să dezvolte economia regională”, a declarat Dan Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.