Amendarea lui Vaida, ceva normal!

Amendarea lui Vaida, ceva normal!

1
DISTRIBUIȚI

Revoltă în capitala Banatului, după ce un revoluționar a fost amendat de Poliția Locală cu 900 de lei pentru o postare pe Facebook. Iar unicul lucru mai trist decât acest aspect este acela că, de fapt, astfel de abuzuri se petrec în Timișoara de mult mai mult timp, doar că mândria și amintirea unor vremuri apuse de mult timp duc la negarea adevărului. Lăsând la o parte situația aberantă prin care trece domnul Vaida, în Timișoara anormalul a devenit ceva normal! Iar spiritul Timișoarei e absent, corigent! Timișorenii tac și tac, iar ăsta e un adevăr care trebuie spus. Timișoara nu a ajuns în situația ca un revoluționar să fie amendat peste noapte. Nu!

A ajuns aici pentru că oamenii au votat pentru încă un mandat un primar care a jignit de câte ori a avut chef presa locală (e drept că în numele onestității trebuie să recunosc să totuși Nicolae Robu nu a avut un competitor adevărat). Timișoara a ajuns aici pentru că atunci când la robinete curge apă murdară de la Colterm bănățeanul e prea finuț să sune să facă reclamație.


Timișorenii au ajuns aici pentru că an de an stau cu trotuare sparte, când banii lor de taxe și impozite sunt investiți în studii de fezabilitate și festivaluri. Iar ei tac, se uită şi sunt tot mandri! Timișoara a ajuns să nu aibă un stadion decent, o sală polivalentă, bazine de înot sau alte investiții pe care alte orașe mari le au pentru că ani de-a rândul a votat cai verzi pe pereți, refuzând să se adapteze la realitate. Ai primar sau șef de CJ de la un partid aflat la putere, ai investiții. E simplu! Iar mândria nu ține nici măcar de foame.

Timișoara a ajuns aici pentru că în spatele măștii superiorității lumea a ajuns să tacă și să accepte lucruri de neacceptat. Iar cei care critică, află că de vină sunt oltenii sau, după caz, sunt trimiși înapoi la ei acasă dacă acolo era mai bine. De fapt, e o problemă falsă. Primii care trebuie să lupte pentru Timișoara sunt chiar timișorenii, cei care deocamdată se mândresc cu vremuri apuse și care tac în fața unor situații demne de Caracal! Problemele Timişoarei sunt aceleaşi pentru toţi cei care locuiesc aici, iar revolta ar trebui să aibă ţintă cauza lor, nu pe cei care atrag atenţia asupra lor. Însă, se pare că în Timişoara a devenit normal ca oamenii care au ceva de spus să fie amendaţi după puterea celor care se simt vizaţi de critici şi atacaţi în orgoliul personal sau de ceată. Dacă unii pot doar să te trimită în localitatea de baştină, purtătorii de pulan vă pot goli şi buzunarul nejustificat. Cam ca băieţii din Vinga ce fac afaceri prin tramvaiele RATT.

PS Şi eu am primit o amendă de la Secţia 4. Nu pentru o postare pe Facebook, ci pentru că nu am dorit să tac în faţa domnilor agenţi. Se întâmpla demult, prin 2015!

1 COMENTARIU

  1. Ca de obicei,vinitura tot vinitura si nu poate sa nu isi dea in petec…Mai Looredano,la tine in codrut tot asa de ,,intelijenta,, esti?
    In loc sa scrii un articolas contra tintei tale preferate,recte Robu,ai scris un articolas in care ataci doua tinte preferate: Robu si banatenii.
    Mai vinituro,daca nu iti place aici la noi,de ce nu pleci la tine unde sunt toate perfecte?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.