Aproximativ 1.000 de timișoreni, la tradiționalul pelerinaj al Floriilor FOTO

Aproximativ 1.000 de timișoreni, la tradiționalul pelerinaj al Floriilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1638519869">

pelerinajul floriilor

Pelerinajul de Florii, organizat în ajunul „Intrării Domnului în Ierusalim”, a avut loc și în acest an la Timișoara. Aproximativ o mie de credincioși, însoțiți de numeroși preoți, au pornit spre catedrala mitropolitană din trei puncte din oraș: biserica din Piața Mocioni, biserica din Piața Crucii și Mitropolia Banatului.

De altfel, credincioșilor care au plecat pe ultimul traseu le-a fost alături și mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan. Participanții la pelerinajul de Florii au ținut în mâini ramuri verzi de salcie, liliac, lalele, tablouri cu sfinți și cruci. De asemenea, aceștia au cântat „Cu noi este Dumnezeu”.

Credincioșii au fost așteptați la intrarea în lăcașul de cult de Paisie Lugojanul, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Timișoara, iar apoi au fost invitați la slujbă, oficiată de un sobor de preoți.

„Pelerinajul de Florii, organizat în ajunul marelui praznic al “ Intrării Domnului în Ierusalim”, reprezintă pentru toţi credincioşii un act de cinstire a jertfei Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Prin participarea la pelerinaj, Îl însoţiml tainic pe drumul patimilor Sale mântuitoare”, comunică Mitropolia Banatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.