NUL ACS Poli a întrecut-o clar pe ASA Tg. Mureș, la capitolul...

NUL ACS Poli a întrecut-o clar pe ASA Tg. Mureș, la capitolul ratări URIAȘE. Ionuț Popa, ÎNFURIAT de reacția unui jucător

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

Ionuț Popa declara în urmă cu două zile că e încântat cu un egal pe terenul codașei din Ardeal. ASA Tg. Mureș a fost depășită la toate capitolele de ACS Poli Timișoara, mai puțin însă la cel al golurilor. 0-0 a fost scorul unui joc spectaculos între cele două rivale din play out. Rezultat însă în urma căruia bănățenii și-au făcut mai multe păcate înainte de Înviere, Bărbuț și Drăghici sunt doar doi dintre semnatarii unor șanse enorme de a sparge ”lacătul”.

În minutul 6 Pedro Henrique înscrie, dar reușita sa e anulată corect pe motiv de ofsaid. Soljic filtrând în careu mingea trimisă de Croitoru. Tot ACS Poli a fost mai periculoasă în continuare. Peste șase minute Bărbuț ratează ocazia partidei. Devierea aceluiași Pedro îl lasă față în față cu Pap, pe care îl driblează ușor, și, doar cu un apărător undeva în față, vitezistul timișorean trimite slab, balonul lovind bara porții părăsite. Deși au reechilibrat balanța în ceea ce privește aspectul jocului, unul peste așteptări, cu treceri rapide de la atac la apărare, ASA a avut o șansă notabilă abia în minutul 38. Când Nicoliță l-a pus la încercare pe Straton.


Oaspeții au avut în schimb încă o ocazie uriașă înainte de pauză, când Cânu reia mingea cu piciorul peste o jumătate de poartă goală în urma unui corner.  Repriza se încheie nefericit pentru Scutaru, accidentat de Pap, după ce la faza premergătoare Croitoru, revenit surprinzător din problemele medicale avute, a suferit în urma unei căderi.

Reacție uluitoare a lui Pedro Henrique

Repriza secundă s-a reluat în același ritm plăcut ochiului obișnuit cu Liga I. ASA a fost echipa care a încercat să forțeze, dar fără soluții viabile la îndemână. În minutul 63 se consemnează o fază care nu face cinste bănățenilor. Pedro Henrique a fost schimbat de Popa, dar brazilianul a ieșit nervos de pe teren, refuzând să fie consolat de Neaga, reacția sa a declanșat și furia lui Ionuț Popa, care a fost ușor ”ținut” să nu se ducă spre atacantul care continua să gesticuleze supărat.

Pe teren, Novak (min. 71) și Drăghici (82), ultimul cu o lovitură de cap slabă după centrarea excelentă a lui Bărbuț, au consemnat tot atâtea motive de frustrare pentru tehnicianul lui ACS Poli. Între aceste ocazii Straton l-a blocat pe Ciolacu (74), scăpat singur, la poate cea mai mare șansă a gazdelor. Pe final, Pap scoate și șutul lui Mailat (87), intrat bine în meci în locul lui Popovici. Acesta din urmă ieșise după un semiluft jenant în situație de 3 contra 2.

În urma acestui rezultat de egalitate cele două rămân despărțite de șapte puncte după șase runde de play out. ACS Poli face 18 puncte și riscă să fie depășită de Pandurii, locul 6. Gorjenii joacă mâine la Mediaș.

ASA Târgu Mureș: Ed. Pap – Velayos, Candrea (76 Bucur), G. Mureșan (82 Lemnaru), Mendy (63 E. Dică) – B. Nicoliță, N. Gorobsov, Ferfelea, A. Sin – A. Ciolacu, C. Rus. Pe bancă: Moga – Cherteș, Bucur, Dulap, Petra. Antrenor: Lucian Popa.

ACS Poli Timișoara: Straton- Străuț, Scutaru (46 Bocșan), Cînu, Novak – Soljic, Artean – Bărbuț, Croitoru, Popovici (76 Mailat) – P. Henrique (63 Drăghici). Pe bancă: Curileac – Neagu, Bîrnoi, Haruț. Antrenor: Ionuț Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.