”Băieții în ghete” au detonat BOMBA: victorie cu liderul. ASU Politehnica s-a...

”Băieții în ghete” au detonat BOMBA: victorie cu liderul. ASU Politehnica s-a răzbunat pe Juventus și scapă de ultimele emoții GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
ASU Poli a bătut-o pe ”Juve”

ASU Politehnica a reușit, în sfârșit, un succes cu greutate în Liga a II-a. După ce a cedat la limită pe terenul celei de-a doua clasate echipa finanțată de suporterii timișoreni a depășit-o pe Juventus București, scor 2-1. Remus Chipirliu, golgheterul liderului autoritar și al campionatului, a ratat numeroase șanse de gol pe lângă reușita egalizatoare din prima repriză. De partea cealaltă, Ștefan Blănaru a adus astăzi victoria alb-violeților.

Meciul de pe ”Știința” a început mai devreme în această intermediară și prin urmare cu un public mai puțin numeros. Probabil televiziunea care a transmis jocul a cosiderat că partida lui Lucescu din Rusia e mai interesantă la 17.00. ASU Poli a început hotărâtă azi, cu gândul de a se revanșa după acel 0-5 din tur tot sub privirile lui Gheorghe Chivorchian, președintele oaspeților, cât și poate pentru a arăta că prima repriză cu Sepsi nu a fost bizară. În minutul 8 Teut reia spre poarta bucureștenilor, mingea e respinsă în centrul careului, acolo de unde Mădălin Stancu nu iartă, cu un voleu în plasa laterală. Bucuria timișorenilor nu a ținut însă decât două minute. Practic, la mutarea jocului în careul gazdelor Chipirliu speculează și înscrie cu capul la centrarea lui Cazan. 1-1 avea să fie și scorul pauzei în ciuda unor șanse mari de gol ale aceluiași atacant care a fost prezent în urmă cu doi ani și în lotul lui ACS Poli, dar a fost accidentat. În minutul 29 acesta preia în câțiva metri dar Gakos îi blochează calea spre gol. Chipirliu s-a mai ”trezit” singur cu portarul greco-român peste un minut dar ratează cu mult ținta.

Blănaru, decisiv acum

După pauză tot oaspeții par mai periculoși. Era însă minutul 55 când ASU Poli trece oarecum surprinzător în avantaj. Daniel Oprița poate nu i-a pus pe jucătorii săi să se uite la aruncările lui Motreanu și au fost spectatori la balonul aruncat puternic din margine de fundașul dreapta timișorean. Mingea a țopăit o dată suficient cât să ajungă în centrul careului, de unde Blănaru a reluat cu capul în plasă. Alb-violeții și-au învățat apoi lecția din meciul cu Afumați și au trecut la o defensivă masivă. Sorin Brîndescu și-a pus chiar toți cei șase fundași în teren. ”Autobază” care s-a descurcat, cu mici emoții în final când Ilin a fost blocat în extremis la ultima tentativă de egalare. Fază după care s-a fluierat și încheierea întâlnirii.

Această victorie nu e doar una de prestigiu pentru ASU Politehnica. Înainte de celelalte jocuri ale etapei ”Băieții în ghete” au urcat până pe locul 13, cu 30 de puncte, și se depărtează astfel de Metalul de Snagov, care nu e chiar o echipă ”moartă” după succesul surprinzător cu Brăila.

ASU Politehnica Timișoara: Gakos – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Nicolescu – Teut, Ungureanu (65 Telescu), M. Stancu, Vucea (56 Birău) – Blănaru (90+2 Gălan). Antrenor: Sorin Brîndescu.

Juventus București: Stoian – Beţa, Morariu, I. Neag, Fl. Ştefan – Bărbulescu (cpt.), Fl. Ştefan, Cazan (Mareş 65′) – Bustea (Hurdubei 71′), Buhăescu (Ilin 82′), Călințaru – Chipirliu. Antrenor: Daniel Oprița.

”Au fost două meciuri nu total diferite.


Probabil și la Sepsi dacă dădeam golul 2 veneam cu toate cele trei puncte. Azi am avut și puțină șansă pentru că în prima repriză Juventus a avut una sau două situații în care mai puteau înscrie. După ce am marcat noi în repriza a doua am închis destul de bine jocul și sunt mulțumit de apărare, băieții au luptat extraordinar și am luat cele trei puncte. Știam că Chipirliu e golgheterul campionatului, eram puțin expuși și am hotărât să trecem la marcaj unu la unu”, a declarat Sorin Brîndescu, tehnicianul lui ASU Poli.

”Mă așteptam să avem o evoluție bună azi după meciul de la Sântu Gheorghe. Poate a fost și vina mea acolo că nu am marcat la 1-0 și acum sper că m-am revanșat cu acest gol. Mi-am intrat și eu în mână, sper să continui tot așa și să urcăm în clasament. Motivarea noastră a contat”, a spus și Ștefan Blănaru, goleadorul ”Băieților în ghete”, ajuns la cota 13.

Mică răfuială la final de meci

Eșecul de pe ”Știința” nu a căzut tocmai bine liderului Juventus. A existat și o mică răfuială după finalul meciului iar antrenorul Daniel Oprița s-a ținut scai de oficialii jocului, cărora le-a adresat câteva cuvinte. ”Abitrajul a fost corect, nu ne-a dezavantanjat, i-am reproșat că putea să dea mai multe minute de prelungiri și dumnealui mea spus: așa este. L-am întrebat dacă se grăbea. Atât i-am spus”, a explicat Oprița ”dialogul” cu arbitrul Lucian Rusandu.

”Nu prea am fost obișnuiți cu înfrângerile dar văd că au început să apară. S-au crezut deja promovați. Apar greșelile la finalizare pentru că așa ocazii cu am avut și astăzi, la fel ca și cu UTA și nu faci 2-3 la 0, se întâmplă în fotbal. Felicit echipa adversă pentru atitudine, și-au dorit mai mult și ne-au bătut. Noi nu prea ne mai dorim de șase-șapte etape, spunem că spune suntem promovați și gata suntem fotbaliști. Mă gândesc săptămâna asta să facem o analiză. Am dat șanse și altor jucători, o să evolueze cei care merită”, a adăugat Daniel Oprița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.