ASU Politehnica așteaptă liderul Juventus cu moralul afectat. Sorin Brîndescu și elevii...

ASU Politehnica așteaptă liderul Juventus cu moralul afectat. Sorin Brîndescu și elevii săi RESPING categoric acuzațiile de blat cu Sepsi: ”E o tâmpenie”

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica are parte mâine de o intermediară mai mult decât dificilă. ”Băieții în ghete” primesc vizita liderului Juventus București, grupare aflată aproape de promovarea matematică în Liga I. Atmosfera din tabăra timișoreană a fost afectată nu neapărat de eșecul la limită de la Sf. Gheorghe din runda trecută, ci de un articol apărut în presa centrală după jocul cu Sepsi.

Bănățenii au pierdut în tur cu 5-0 pe terenul din Colentina. ”Vine liderul. E o echipă puternică, organizată, care își dorește să evolueze la anul în Liga I și a făcut mulți pași și organizatoric. O echipă la care lucrurile par din exterior bine puse la punct. Au pierdut doar trei jocuri inclusiv acesta cu UTA. A fost cel mai drastic eșec la ei, și atunci am fost preocupați să jucăm. La pauză am făcut schimbări ofensive și am spus: încercăm să jucăm, poate întoarcem rezultatul, am lăsat spații mari și am luat multe goluri. Și mâine ne vom preocupa să jucăm fotbal”, a declarat Sorin Brîndescu, tehnicianul lui ASU Poli.

Acuze de la o agenție de monitorizare a pariurilor

Timișorenii au fost luați prin surprindere ieri de un articol apărut în Gazeta Sporturilor. Francesco Baranca, președintele Federbet, o agenție internațională de monitorizare a pariurilor, vorbește în acesta de faptul că cineva a început să parieze insistent că ASU Poli va conduce la pauză în partida pierdută până la urmă cu 2-1.

”Nu avem nicio problemă, moralul e bun pentru că am avut momente bune de joc, dar în același timp supărați că nu am reușit să câștigăm acest meci pe care la un moment dat îl aveam în mână”, a spus Brîndescu. Despre articolul apărut ieri tehnicianul a fost categoric: ”Sincer nu vreau să mă cobor la nivelul acestor declarații pentru că sincer nu-și au niciun rost. Sunt departe de noi și dăm în ridicol dacă le comentăm. Te afectează când știi că muncești zi de zi și te lupți, chiar în situația noastră că suntem jos acolo, la retrogradare, dar vrem în fiecare meci să scoatem mai mult, și când la un meci reușești să pui probleme apar suspiciuni.


Dacă pierzi 4-0 atunci nu sunt, e okay. Mergem mai departe, am trecut peste acest moment. La noi nu a venit nimic oficial, zvonuri în presă. Eu personal nu prea citesc pentru că în presă în mare parte apar lucruri negative și nu mai avem timp să ne încărcăm și cu ele”.

”Nu sunt (jucători care pariază), s-a discutat asta și în Liga a III-a. E și în regulamentul de ordine interioară. Am avut ședințe înainte să înceapă campionatul, am discutat aceste aspecte. Sunt sigur că nu sunt astfel de jucători. Am avut și o ședință și ieri în care am clarificat lucrurile. Cei care au fost la fața locului au văzut ce s-a întâmplat… Ați văzut care a fost cea mai mare ocazie de gol, Hadnagy în prima repriză. A ratat intenționat să fie 0-1 la pauză? Să fim serioși! Așa cum dacă noi dacă eram mai inspirați puteam face 2-0 și să fie 2 final și nu mai erau discuții sau poate erau, nu știu”, a mai spus Sorin Brîndescu. Staff-ul și jucătorii au avut discuții inclusiv cu suporterii iar susținătorii clubului s-au arătat deschiși la orice investigație dacă e cazul.

Fundașul Dănuț Bilia s-a arătat foarte afectat de ce a apărut în presă. ”Moral? Nu prea bine, eu unul nu sunt prea bine. Mai ales după ce a apărut în presă, tâmpeniile care au apărut, sunt așa puțin dezamăgit. Mai ales că în viața mea nu am făcut așa ceva… E o tâmpenie. Eu bag mâna în foc pentru oricare dintre noi. Chiar am rămas surprins. Am citit acel articol, nu-mi venea să cred. Ne-au bătut, au fost mai buni, pur și simplu. Iar am greșit noi… cinci minute ale noastre. Nu știu de unde a apărut asta cu blat”, a conchis Bilia.

Gorovei, ca și dat afară

Sancționat drastic, șase runde(!), după eliminarea pentru comportament violent, nesportiv, în jocul cu CS Afumați, mijlocașul Răzvan Gorovei nu a fost iertat de antrenorul Sorin Brîndescu. ”Azi vom avea o ședință, la nivel de conducere, eu sunt foarte dezamăgit de gestul lui, care nu-și are locul la o echipă ca a noastră. Vom vedea ce decizie vom lua, dar fotbalistic nu ne vom mai baza pe el în acest retur”, a explicat Brîndescu. Cel mai probabil ASU Poli se va despărți de Gorovei deși exista opțiunea ca din vară contractul său să fie prelungit. Ieșeanul nu se află nici la primul gest de acest fel. La juniorii lui Poli Iași a fost suspendat după ce și-a băgat în spital un adversar. Pentru jocul de mâine cu Juventus alb-violeții nu au alți indisponibili, dar opt jucători sunt la limita suspendării pentru cumul de cartonașe galbene.

Partida ASU Politehnica Timișoara – Juventus București se dispută mâine, de la ora 15.00 (Digisport), pe ”Știința”, în etapa a 31-a a Ligii a II-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.