Atelier GRATUIT pentru tineri artiști îndrăzneți, în cadrul TESZT 2017. Vezi până...

Atelier GRATUIT pentru tineri artiști îndrăzneți, în cadrul TESZT 2017. Vezi până când se fac înscrieri

0
DISTRIBUIȚI

Coregraful și performerul bulgar Ivo Dimcev, cunoscut pentru spargerea tabu-urilor, pentru spectacolele sale provocatoare și curajoase dar și pentru activitatea sa educativă, revine și în acest an la Festivalul Euroregional de Teatru Timișoara (TESZT), cu un atelier pentru realizarea de performance-uri solo sub genericul „Do yourself a Favour! / Fă-ți o favoare!”, pe care îl va coordona în cadrul festivalului.

Timp de patru zile, el va conduce un atelier în care va propune participanților diferite moduri de a realiza un solo. „Fiecare persoană va explora diverse modalități de a-și scrie dramaturgia, de a aborda spațiul, obiectele, contextul, de a-și face alegerile. Scopul atelierului este ca, până la final, toată lumea să aibă un performance solo coerent, care să fie expresia cea mai bună a individualității sale artistice” sintetizează Dimcev rostul atelierului.


Acesta se va desfășura la Timișoara între 24 și 27 mai, cu un număr de cel mult 15 participanți. Limita de vârstă este de maxim 35 de ani, iar experiența în domeniul artelor spectacolului nu este necesară, dar poate constitui un avantaj. Se pot înscrie persoane cu domiciliul în România, Ungaria și Serbia, iar limba în care se va desfășura activitatea va fi engleza.

Amatorii se pot înscrie până cel târziu în 25 aprilie, la adresa de e-mail workshop@teszt.ro și vor atașa solicitării de înscriere la atelier un curriculum vitae din care să reiasă experiența și interesul pentru artele spectacolului, o scrisoare de intenție care să pună în evidență ce relevanță are crearea unui performance solo și relația cu acest gen, precum și un scurt clip video de cel mult două minute care să prefigureze tema și forma performance-ului solo care ar urma să fie lucrat. Participarea la atelier este gratuită, rezultatele selecției și detalii suplimentare urmând a fi comunicate până la data de 1 mai.

În data de 28 mai, publicul festivalului îl va putea asculta pe celebrul performer în concertul de închidere a festivalului, unde va interpreta „Songs from my Shows”, o selecție de cântece din performance-urile sale de peste ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.