Avocatul lui Dorin Epure, presiuni în CJ Timiş pentru scoaterea la licitaţie...

Avocatul lui Dorin Epure, presiuni în CJ Timiş pentru scoaterea la licitaţie a spaţiilor din bastion. Răspunsul preşedintelui Dobra

0
DISTRIBUIȚI

Discuţii aprinse la finalul plenului Consiliului Judeţean Timiş, după ce avocatul care reprezintă firma Elaine, patronată de omul de afaceri Dorin Epure, care a închiriat un spaţiu în Bastionul Therezia, a venit să atenţioneze conducerea instituţiei că nu organizează licitaţia pentru închirierea spaţiilor din Bastion.

Fără a cere permisiunea conducerii CJ Timiş, avocatul a distribuit pe mesele aleşilor judeţeni materiale informative prin care acuza că nu se respectă legislaţia privind obligativitatea de a organiza licitaţii pentru închirierea spaţiilor disponibile în bastion. Firma a depăşit termenul de evacuare a două din cele cinci spaţii pe care le avea închiriate la bastion, fiind evacuată silit.

După ce a cerut permisiunea de a lua cuvântul în plen, avocatul a atenţionat că CJ Timiş a aprobat tarifele pe metru pătrat pentru închirierea spaţiilor de la Bastion şi că nu înţelege de ce se tergiversează etapele următoare.


Preşedintele Călin Dobra l-a atenţionat pe avocat că era firesc în semn de respect pentru CJ Timiş să ceară permisiunea conducerii pentru a distribui materialul, dar şi că firma nu a eliberat spaţiul de la bastion, atunci când era prevăzut în contract.

La finalul plenului, Dobra a declarat pentru jurnalişti că „nu au primit niciun material din partea consiliului judeţean. Au primit un material din partea avocatului unei societăţi care a fost evacuată de la bastion, o informare unde erau proiectele realizate de Consiliul Judeţean Timiş pe care le-am făcut pentru evacuarea respectivă. Au expirat mai multe contracte acolo, dar ca să avem baza legală privind valoarea cu care plecăm pe metru pătrat am dat dispoziţia legală de realizare a unui raport de evaluare, raport de evaluare care ne va spune foarte clar care este preţul de închiriere la Bastion şi pentru fiecare spaţiu în parte se va anunţa public, va fi procedură pentru toată lumea, pentru că acum este posibilitatea de a veni mult mai mulţi, nemaifiind condiţionat spaţiul de anumite activităţi, nemaifiind spaţiul sub monitorizarea proiectului. (n.r – proiect cu fonduri europene, care vreme de cinci de zile post realizare a impus utilizarea spaţiului în anumite condiţii)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.