Cele mai importante schimbări în legislația vamală, discutate la Timișoara. La ce...

Cele mai importante schimbări în legislația vamală, discutate la Timișoara. La ce eveniment pot participa oamenii de afaceri

0
DISTRIBUIȚI

Cele mai importante schimbări în legislația vamală vor fi prezentate, în această săptămână, oamenilor de afaceri din județul Timiș de către experți și specialiști în domeniu. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș îi invită pe antreprenorii interesați să participe la un nou seminar.

Evenimentul intitulat “Teme de interes în parteneriatul administrația vamală – mediul de afaceri” are loc în data de 20 aprilie, ora 10.00, la sediul CCIA Timiș, din Piața Victoriei. La seminar sunt așteptați să participe reprezentanți ai Direcției Regionale Vamale Timișoara, precum și ai AEO Forum – prima asociație a operatorilor economici autorizați din România.

“În cadrul seminarului de joi vor fi abordate trei subiecte majore: conceptul de vămuire centralizată la nivel național, statutul de agent economic autorizat și aplicarea simplificărilor în declararea mărfurilor. Consider că aceste seminarii sunt importante pentru oamenii de afaceri din Timiș pentru a fi informați cu privire la modificările legislative apărute în legislația vamală și, totodată, poate cel mai important, de a vedea care sunt avantajele create pentru dânșii, care derivă din aceste modificări.


Vămuire centralizată înseamnă că un agent economic din Timișoara va putea foarte bine să depună declarația vamală aici, chiar dacă mărfurile au fost prezentate la alt birou vamal din țară. Este necesar statutul de agent economic autorizat pentru a putea beneficia de facilitățile oferite de vămuirea centralizată, plus alte simplificări, facilități”, a declarat Gabriel Moldovan, șeful Direcției Regionale Vamale Timișoara.

Florica Chiriță, directorul general al CCIA Timiș, a precizat că tot joi, 20 aprilie, vor mai fi organizate alte două evenimente importante la sediul instituției.

“Dorim să organizăm acest seminar în parteneriat cu Direcția Regională Vamală Timișoara în 20 aprilie datorită faptului că din martie sunt câteva reglementări noi privind legislația vamală și vrem ca toți operatorii care operează în import-export să fie informați cu tot ce este de la sursă și cât mai repede cu putință. Avem speranța că la acest eveniment o să fie multe firme prezente. Tot în cursul acestei săptămâni, o să avem o delegație britanică, respectiv Camera Britanico-Română, cu care vom semna un acord de colaborare. Tot joi vom semna și un acord cu Camera din Voivodina”, a afirmat Florica Chiriță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.