Copii din centrele de plasament din vestul țării își petrec sărbătorile pascale...

Copii din centrele de plasament din vestul țării își petrec sărbătorile pascale într-o familie de împrumut. Cum le poți face și tu o astfel de bucurie

0
DISTRIBUIȚI

Mai multe familii din vestul țării le-au făcut o bucurie unor copii care locuiesc în centre de plasament. Astfel, de Paști, micuții au fost luați acasă de părinți de împrumut, pentru a-și petrece sărbătorile pascale într-o familie.

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin ne-au declarat că, în acest an, zece copii din centrele de plasament din județ, cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani, vor experimenta viața de familie, de Paști.

“Avem zece copii, din trei centre de plasament, cu vârste între 9 și 15 ani, care vor experimenta viața de familie, de sărbătorile pascale. Cei mai mici dintre ei sunt în grija unor asistenți maternali. Au fost mai multe cereri depuse, însă unele cupluri au dorit copii cu vârste mici. De obicei, familiile care-i iau acasă pe copii păstrează legătura cu ei. Înainte de a pleca în vizită, noi le explicăm copiilor că trebuie să se întoarcă în centrul de plasament, că e ceva provizoriu”, ne-a explicat Mădălina Cotoc, purtătorul de cuvânt al DGASPC Caraș-Severin.

Potrivit reprezentanților DGASPC Caraș-Severin, copiii din centrele de plasament pot fi luați acasă de Crăciun, de Paști, în weekend-uri, dar și în vacanțe.


Cei care doresc să se bucure de un suflet de copil trebuie să depună o cerere la sediul instituției, însoțită de copia după actul de identitate al solicitantului. După depunerea cererii, solicitanții vor primi vizita asistenților sociali care vor efectua o anchetă socială.

”Înainte ca un copil aflat în plasament să primească învoire pentru a merge la o familie, noi trebuie să fim siguri că acel copil va beneficia de confortul fizic și psihic de care are nevoie. E foarte important ca cererea să se depună din timp, pentru ca asistenții sociali să poată efectua anchetele. Încurajăm astfel de inițiative din partea membrilor comunității și pe timpul vacanțelor, când copiii nu merg la școală. Ei se bucură de fiecare dată când au ocazia să experimenteze viața de familie”, a precizat directorul DGASPC Caraș-Severin, Ana Vasile.

În prezent, DGASPC Caraș-Severin are în grijă 167 de copii. Dintre aceștia, 60% mențin legătura cu părinții sau familiile extinse, însă doar 30% sunt luați acasă de sărbători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.