Copiii nevaccinaţi impotriva rujeolei ar putea să NU mai fie primiţi la...

Copiii nevaccinaţi impotriva rujeolei ar putea să NU mai fie primiţi la grădiniţă. Vezi explicaţiile deputatei Bianca Gavriliţă

0
DISTRIBUIȚI
Bianca Gavriliță

Epidemia naţională de rujeolă cu care se confruntă România ar putea deveni istorie. Totul graţie unui proiect de lege postat pe site-ul Ministerului Sănătății în baza căruia părinţii ar putea fi obligaţi să îşi vaccineze copiii.

„Ne confruntăm ce ceva timp cu o epidemie de rujeolă care face din ce în ce mai multe victime. Şi având în vedere că în urmă cu două zile pe site-ul Ministerului Sănătăţii a fost postată o propunere de lege a vaccinării, care încearcă să reglementeze tot ceea ce ţine de vaccinări pentru a preveni pe viitor o astfel de situaţie.


Legea este inspirată din legea Uniunii Europene adică legislaţia referitoare la vaccinări în UE unde rata vaccinărilor este de 90%. La noi în ţară este undeva la 80% la prima vaccinare şi la a doua două undeva la 50%. Mă bucur că există această propunere de lege, era extrem de necesară având în vedere că la ora actuală avem un spital din Craiova care este în situaţie de carantină în urma acestor cazuri şi e un fenomen care nu s-a mai întâmplat de 30 de ani. Avem în jur de 20 de morţi din cauza aceasta şi toţi sunt copii nevaccinaţi. Avem în jur de 4090 de copii care au probleme cu această boală”, a declarat Bianca Gavriliţă, deputat PSD.

Aceasta a punctat că, din punctul ei de vedere, cele două mari probleme legate de vaccinare sunt refuzul părinţilor de a-şi vaccina copiii şi dozele insuficiente. Gravriliță a mai explicat şi că legea mai poate suferi modificări, pentru că are nevoie de mai multe amendamente.

„Prin această lege se va încerca obligarea părinţilor să îşi vaccineze copiii. Părinţii pot semna o hârtie că nu doresc să vaccineze copii, dar apare o problemă în momentul intrării în colectivitate a copiilor aşa cum este în foarte multe ţări din Occident, unde dacă copilul nu este vaccinat el nu este primit în colectivitate. Prin această lege ministerul se obligă să aibă stocuri pe cel puţin doi ani pentru fiecare vaccin. Aceasta este o noutate. Eu aş susţine un amendament prin care în momentul în care intră în colectivitate, copilul trebuie să aibă schimba vaccinării la zi. Dacă părintele şi-a asumat să nu aibă, îşi asumă faptele, copilul nu poate să intre la grădiniţă, şcoală, colectivitate dacă el nu are vaccinul”, a mai adăugat pesedista.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.