Trei sferturi lei, dar miei în pătrimea decisivă. CSM Oradea se impune...

Trei sferturi lei, dar miei în pătrimea decisivă. CSM Oradea se impune în primul meci cu BC SCM Timișoara după un parțial de 20-0!

0
DISTRIBUIȚI

Pornită cu șansa a doua, BC SCM Timișoara a cedat frustrant în primul meci din sferturile de finală ale play-off-ului Ligii Naționale. CSM Oradea s-a impus, scor 74-66 (32-34), în fața ”leilor bănățeni” după ce aceștia din urmă au condus ostilitățile timp de trei sferturi. Totul s-a năruit în sfertul 4, când gazdele și-au dus la bun sfârșit revenirea spectaculoasă începută în pătrimea precedentă, un parțial de 20-0! Adică o cădere inexplicabilă a adversarului alb-violet.

Cu lotul în sfârșit valid BC SCM Timișoara a început foarte bine jocul din Arena ”Antonio Alexe”. Tudor Costescu a optat pentru Jeremic, Komatina, Drăgușin, Flowers și Rambo în primul 5.


Iar bănățenii au încheiat primul sfert cu un avantaj de patru puncte (scor 18-14). Diferența s-a mărit și a scăzut sensibil pe parcursul următoarelor două sferturi. Mereu baschetbaliștii alb-violeți au părut să aibă un plus în fața gazdelor, parcă mai obosite de un sezon cu eurocupe. BCT-ul a avut și +12 în sfertul 3 în urma triței lui Jeremic și a menținut un avantaj de nouă puncte cu mai puțin de două minute înainte de sfertul final. Ce a urmat a fost însă aproape șocant. Practic, un run de 20-0 pentru amfitrioni, pe parcursul căruia Tudor Costescu a cerut un time out, ineficace în cele din urmă, tehnicianul fiind ”negru” de furie când parțialul era de 0-15. CSM Oradea era condusă cu 54-45 și ”leii” au punctat în sfertul 4 de abia după ce tabela indica 54-65 (în defavoarea lor). Cu greu, Komatina, a pus capăt seriei de coșmar după aproape cinci minute de secetă. Orădenii s-au dus însă și la +14 iar alb-violeților nu le-a rămas decât să reducă dimensiunile eșecului.

Wiliam Franklin a fost cel mai bun marcator al Oradiei, cu 15 puncte. Mladen Jeremic, coșgheterul oaspeților, a fost și cel mai bun din acest meci, totalizând 19 puncte, insuficient pentru succes. Komatina 8 puncte, Drăgușin 7, Flowers 3, Rambo 7, Popa Calotă 9, Păun 2, Diaz 8 și Tohătan 3, au fost ceilalți marcatori ai BC SCM Timișoara.

Joi, de la ora 18.00 urmează meciul 2, unul în care ”leii” pornesc din nou cu șansa a doua, mai ales cu moralul ”câștigat” în această seară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.