SURPRIZĂ în faza zonală timișoreană a Cupei Hagi Danone. Finala a fost...

SURPRIZĂ în faza zonală timișoreană a Cupei Hagi Danone. Finala a fost câștigată de o școală generală FOTO

3
DISTRIBUIȚI
Cupa Hagi Danone, ridicată la Timișoara de Gen. 7

Vreme excelentă, o multitudine de copii talentați pe terenul verde, foste glorii pe margine și emoții cât cuprinde. Acestea au fost coordonatele sub care s-a desfășurat ediția 2017 a fazei zonale din vestul țării a tradiționalei competiții U12 Cupa Hagi Danone. Turneul timișorean a oferit și o surpriză, în ultimul act gazda și câștigătoarea de anul trecut, LPS Banatul, a fost învinsă de Școala Generală Nr. 7.

După două zile de competiție acerbă grupările vestice cu pretenții pentru turneul final de la Constanța s-au luptat cu trofeele pe masă. În ultimul act aveau să se înfrunte favorita Banatul și Generala 7, adică echipele care și-au cam bătut toți adversarii la scor. Lupta pentru locul 1 nu a putut fi însă lămurită în timpul regulamentar. La penalty-uri soarta a surâs echipei ai cărei buturi sunt apărate de Daniel Călăuz, desemnat și goalkeeperul turneului. Echipa sa a avut câștig de cauză cu 5-4. Pentru Banatul a ratat chiar golgheterul ediției bănățene, Mihai Leoveanu, acesta marcând până atunci șase goluri.

Bineînțeles supărarea a fost mare în tabăra învinșilor, care și-au stăpânit cu greu lacrimile. În schimb, pentru Generala 7, care are însă și jucători legitimați, unii dintre ei chiar la ACS Poli, visul continuă. Aceștia vor pleca la Constața în perioada 1-4 iunie, nu pentru plajă, ci pentru turneul final național care va desemna echipa care merge la Danone Nations Cup de la New York. Luceafarul Cluj-Napoca, Dinamo Bucuresti, FC Steaua București, Kinder Sângeorgiu de Mureș, CSU Craiova și Academia Hagi sunt celelalte grupări calificate până acum. Lor li se vor alătura și cele trei formații care vor triumfa în fazele de la Baia Mare, București și Craiova.

Șc. Gen. Nr. 7: Daniel Călăuz, Alexandru Bout, Patrick Andreaş, Darius Chiţu, Alexandru Florin Boghian, Cătălin Vlad Enescu, David Samuel, Alexei Neamţu, David Gheorghiu, Casian Ristea, Marinescu Horia, Denis Tătaru şi Antonio Goşea. Antrenor: Ovidiu Bobiţan.

Urmăriți de Iosif Rotariu, Paul Codrea și Florin Bătrânu

La fel ca la precedentele turnee, gloriile locale au fost cu ochii pe viitorii fotbaliști. ”Au fost condiții foarte bune, o competiție la nivel ridicat. Am avut o finală tensionată, s-a simțit și în tribune lucrul acesta. Copiii s-au atodepășit. Și în echipa de școală generală sunt copii care evoluează la echipe din oraș și echilibrul s-a văzut. Felicitări lor și putem spune că e o surpriză. Chiar sunt câțiva puști foarte talentați. Atât la Generala 7, cât și la Banatul. Din păcate ne lipsește infrastructura. Dacă s-ar investi precum o face Gică Hagi ar fi altceva”, a declarat Paul Codrea, fost internațional care are la rândul său o școală de fotbal, în Ghiroda.

Florin Bătrânu a avut poate un motiv de satisfacție în plus astăzi, trei dintre copiii campioni, printre care și mezinul Antonio Goșea, fiind elevi de-ai lui de la ACS Poli. ”E o competiție interesantă, în care vezi mulți copii talentați, chiar dacă nu sunt înregimentați la o școală precum Banatul, una cu tradiție. Asta dovedește că sunt copii talentați și în alte locuri. Din fericire pentru mine chiar am trei copii la Poli, mă bucur pentru noi și le urez baftă în continuare. În continuare contează cum cresc, în ce mediu, aici e și rolul nostru, al oamenilor de fotbal… Cel mai important e ca ei să-și dorească și să țină cont că pe acest drum al performanței sunt și multe sacrificii”, a punctat Florin Bătrânu.

Scouter la gruparea din Liga I, Iosif Rotariu răspundea după turneu la un apel telefonic cu o propunere interesantă din Caraș-Severin. ”La fotbal întotdeauna sunt surprize, important e că au venit multe echipe la această competiție. Finala a avut dramatism, am văzut câțiva copii foarte talentați.


Unii au un viitor în fotbal. S-a jucat cu zâmbetul pe buze și asta e în regulă. Sunt câțiva jucători talentați în județ și în Caraș-Severin, sunt sunat de oameni și sper ca din vară să aduc un jucător de la mine din zonă, care să-mi calce pe urme la Poli”, a conchis ”Roti”.

De remarcat și ocupanta locului 3 a turneului zonal. Aceasta a fost Liceul Auto, care rămâne o pepinieră importantă pentru Timișoara deși se află într-o zonă mărginașă a orașului de pe Bega.

3 COMENTARII

  1. Unii dintre ei legitimați la ACS Poli (2), dar majoritatea (9) legitimați la ACS Electrica, antrenați de cei mai buni antrenori de copii din oraş. Nici măcar la sport de copii nu puteți face jurnalism cinstit?

  2. Și ca să fac eu munca jurnalistică până la capăt (din moment ce ați citat jucătorii ACS Poli). Legitimați la ACS Electrica: Daniel Călăuz, Patrick Andreaş, Darius Chiţu, Alexandru Florin Boghian, Alexei Neamţu, Casian Ristea, Marinescu Horia, Adrian Ștefănuț (portarul de rezervă pe care nici nu l-ați menționat în componența echipei). Am spus 9 în primul comentariu uitând că Vlad Cătălin Enescu s-a retras din fotbal (fusese legitimat tot la Electrica).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.