De la zeci de migranți pe lună la zeci de migranți pe...

De la zeci de migranți pe lună la zeci de migranți pe zi: noi grupuri, prinse în timp ce încercau să intre ilegal în România

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în cooperare cu I.J.J Timiș și Gruparea Mobilă de Jandarmi, au depistat, în zona de competenţă a Sectoarelor P.F. Oraviţa și Moraviţa, 44 cetăţeni din Irak, Siria, Libia, India și Pakistan care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița, judeţul Caraș-Severin, în cooperare cu lucratori din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi, au desfăşurat acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma cărora au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră Comorâște și Lăţunaş, două grupuri, formate din câte doisprezece cetăţeni străini, care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.

Având în vedere că persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că primul grup era format din doisprezece cetățeni din Irak, Siria și Libia, respectiv cinci bărbaţi, o femeie şi șase minori, cu vârste cuprinse între 3 şi 32 de ani.


Al doilea grup era format din doisprezece cetățeni irakieni, șase bărbaţi, patru femei şi doi minori, cu vârste cuprinse între 7 şi 47 de ani.

Toate cele 24 de persoane depistate pe raza localităţilor Comorâște și Lăţunaş au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cursul acestei dimineți, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița, în cooperare cu jandarmii din cadrul I.J.J. Timiș au depistat, în apropierea localităţilor de frontieră Gherman și Clopodia, două grupuri de cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că primul grup este format din şase bărbaţi, patru femei şi patru minori, cetățeni irakieni, cu vârste cuprinse între 3 și 30 de ani. Al doilea grup era format din șase bărbați, trei din India și trei din Pakistan cu vârste cuprinse între 3 și 40 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.