Deputatul Adrian Pau, discuţie cu ministrul Sportului pe tema finanţării cluburilor sportive....

Deputatul Adrian Pau, discuţie cu ministrul Sportului pe tema finanţării cluburilor sportive. Ce schimbare de legislaţie anunţă

0
DISTRIBUIȚI
Adrian Pau

Veşti bune legate de finanţarea echipelor sportive de la bugetul local. Legislaţia în domeniu s-ar putea simplifica pentru ca situaţiile de tipul celor în care foşti primari sau preşedinţi de consilii judeţene ajung să fie puşi sub acuzare la ani distanţă pentru că au finanţat ilegal echipe sportive. Deputatul PSD Adrian Pau a anunţat că a purtat o discuţie cu ministrul Sporturilor pe tema finanţării echipelor sportive..

„Acesta ne-a asigurat că în perioada următoare, maxim o lună de zile, va veni cu normele de aplicare.


Acestea, din cele spuse de domnul ministru, au fost corelate cu Legea funcţionarilor publici, cu tot ce avem, şi se pare că şi de aici vom avea veşti bune în viitorul foarte apropiat”, a declarat Pau.

La începutul acestui an, primarul Timişoarei, Nicolae Robu a trimis o adresă către premierul Sorin Grindeanu, prin care cerea ca legislaţia privind finanţarea echipelor sportive să fie schimbată.

„1. Autorităţile locale pot finanţa sportul prin organizaţii non-guvernamentale non-profit, la care ele sunt membri asociaţi. Finanţarea se poate face prin cotizaţie sau pe proiecte. 2. Veniturile organizaţiei, inclusiv cele provenite din bugete locale pot acoperi orice fel de cheltuieli inerente activităţilor sportive inclusiv cheltuieli salariale, ca şi cheltuieli aferente unor activităţi de natură diversă, conexe activităţilor spotrive, suport pentru acestea, conform hotărârii consiliului de administraţie, consiliului director al organizaţiei şi în limitele cadrului instituit prin hotărâri prealabile ale consiliilor locale sau judeţene implicate. 3. Toate cheltuielile organizaţiilor la care la care autorităţile publice locale sunt membri asociaţi cotizanţi vor fi efectuate în regim de transparenţă şi vor face obiectul unor rapoarte trimestriale aprobate în consiliile locale sau judeţene implicate. 4. Orice prevederi în contradicţie cu cele de mai sus devin nule de drept odată cu intrarea în vigoare a acestora”, scria Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.