Frontiera de vest, ASEDIATĂ în trei puncte: zeci de cetăţeni străini au...

Frontiera de vest, ASEDIATĂ în trei puncte: zeci de cetăţeni străini au fost opriţi în ultimele 24 de ore

0
DISTRIBUIȚI

Nu mai puţin de 34 de cetăţeni străini a fost depistaţi la graniţa de vest, cu ajutorul poliţiştilor de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în cooperare cu Gruparea Mobilă de Jandarmi. Migranţii ilegali au fost descoperiţi în zonele sectoarelor de la graniţa cu Serbia: Oraviţa, Moraviţa şi Lunga, în ultimele 24 de ore.

Aceştia provin din două ţări, Pakistan şi Siria.


În urma acţiunilor specifice depuse pe linia combaterii migraţiei ilegale, trei grupuri de persoane au fost stopate pe direcţia localităţilor de frontieră Grădinari, Vărădia şi Broşteni, formate din adulţi şi minori deopotrivă. În urma verificărilor s-a stabilit că cei 23 de cetăţeni sunt pakistanezi, 20 fiind adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 31 de ani iar alţi 3 sunt minori, cu vârstele între 2 şi 7 ani.

Oamenii legii din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Moraviţa şi Lunga din Timiş au stopat în apropierea Moraviţei şi a Gottlobului două grupuri de cetăţeni. Verificările au scos la iveală că sunt 11 bărbaţi cu vârstele între 18 şi 30 de ani.

În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.