Graniţa de vest, ASEDIATĂ în ultima zi de zeci de mii de...

Graniţa de vest, ASEDIATĂ în ultima zi de zeci de mii de mașini. Cu cât a crescut numărul celor ce s-au prezentat la vamă şi ce infracţiuni s-au constatat

0
DISTRIBUIȚI

Mii de români s-au întors în ţară cu ocazia Sărbătorilor Pascale, care au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. A fost mai întâi, pentru cei mai mulţi, momente de bucurie, alături de cei dragi, iar mai apoi a urmat calvarul. La Punctele de Trecere a Frontierei Cenad, prespectiv Nădlac, cozile au fost interminabile, de kilometri întregi. S-a aşteptat, în şir indian, ore bune, spre disperarea celor care se îndreptau, din nou, către locurile de muncă din Occident.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontiera, traficul de persoane şi mijloace de transport prin punctele de trecere a fost de peste 203.700 de persoane, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, respectiv de aproximativ 47.500 de treceri de mijloace de transport, cifrele fiind din ultimele 24 de ore.

Într-o zi normală, graniţa este tranzitată, în medie, de aproape 125.000 de persoane şi 37.000 de miloace de transport, iar în ultima zi cifrele s-au mărit cu 62%.


„Poliția de Frontieră Română a luat toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ”, a transmis Poliţia de Frontieră într-un comunicat de presă.

În toată această perioadă, peste 4.200 de poliţişti de frontieră şi-au desfăşurat activitatea, numărul fiind suplimentat la punctele importante, cele asediate de sutele de şoferi. În orice caz, nu au lipsit incidentele.

Au fost înregistrate 31 de fapte ilegale, 18 infracţiuni şi 13 contravenţii săvârşite atât de români, cât şi de străini iar valoarea amenzilor se ridică la peste 5.000 de lei. Au fost descoperite bunuri nedeclarate care urmau să fie introduse ilegal în ţară care depăşeau plafonul vamal admis, în valoare totală de 157.200 de lei, iar 20 dintre cetăţenii străini nu au putut intra în România pentru că nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege. Alţi 14 români nu au putut părăsi ţara din motive legale.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.