Graţian Bolog: „Ar prinde bine o infrastructură care să încurajeze mersul pe...

Graţian Bolog: „Ar prinde bine o infrastructură care să încurajeze mersul pe bicicletă”. Ce competiţie NOUĂ se pregăteşte pentru biciclişti

0
DISTRIBUIȚI

Pentru bicicliştii timişoreni şi nu numai vin vremuri competitive, după ce aseară, la emisiunea PRESSALERT LIVE, Graţian Bolog, unul dintre oamenii care s-au implicat consistent în mişcarea bicicliştilor din Timişoara, totodată preşedintele Clubului Sportiv Gratzu, a dat detalii despre concursul Descoperă Timişoara, ce va avea loc în 7 mai. Nu este singurul, urmând un altul, exclusiv pentru biciclişti, la Pădurea Verde.

„Avem concursul pe care-l vom organiza la Pădurea Verde, pe data de 4 septembrie, pentru biciclişti. Este concursul de cross-country, prin pădure, se poate participa cu aproape orice fel de bicicletă. Pădurea Verde este practicabilă pentru orice fel de tip de bicicletă, fiind recreaţională. Există poteci pietruite, îndreptate, drumurile de pământ sunt foarte bine bătute de miile de roţi care merg. Vom merge pe o miză mult mai mare, dar încă nu vreau să dau detalii. Îi vom lăsa pe biciclişti să viziteze site-ul cupacetatilor.ro. Vor fi mize mult mai mari, zona este foarte frumoasă, traseul este tehnic.


Sunt zone de plat unde se poate merge tare, sunt zone cu tot felul de şicane, rădăcini, plus că vom mai ajusta terenul astfel încât să fie mult mai tehnic: gropi cu apă, zone de nisip”, a dezvăluit Graţian Bolog la PRESSALERT LIVE.

Până acum, toate proiectele, competiţiile, au fost susţinute exclusiv din bani proprii. „Proiectele noastre nu beneficiază de finanţare din bani publici. Probabil ca i-am putea accesa, dar deocamdată nu am aplicat. Ne bazăm 100% pe fonduri private. Încă nu am aplicat la finanţări, sunt relativ proaspăt reîntors în Timişoara, activitatea a pornit brusc catalizată de energia mea. Formăm echipa, suntem în căutare de membrii noi. Ne-am concentrat energia spre evenimentul Descoperă Timişoara. Vrem ca pe viitor să putem oferi mai mult sprijin bicicliştilor din oraş. Nu cred că este necesar să ne separăm de mişcarea Verde pentru biciclete. Este una dintre cele mai mari campanii care au loc în România pentru mersul pe biciclete. Putem contribui, împreună, să construim un oraş mai bun în acest sens”, speră invitatul de aseară din studioul HDV.

Graţian Bolog este optimist în ceea ce priveşte pregătiera oraşului din punct de vedere al infrastructurii, al traseelor de biciclete, pentru momentul 2021. „Oarecum un pas pozitiv a fost făcut prin reamenajarea centrului istoric. Există mult mai mult spaţiu de promenadă, dar şi unul bun de practicarea sportului, de plimbare, pista de biciclete care merge spre Serbia, de-a lungul Begăi. Nu ar strica o pistă şi spre Ungaria, întrucât imediat cum trecem vama există, şi nici astfel de stâlpi, ca la noi, care sunt într-o stare deplorabilă. Pentru 2021 ne-ar prinde bine o infrastructură care să încurajeze mersul pe biciclete, oraşul să fie conectat prin piste de biciclete fluente. Eu cred că cei din administraţia locală ne vor susţine, ne vor încuraja, ca şi cei din mediul privat”, a menţionat Graţian Bolog la PRESSALERT LIVE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.