Încă nouă zimbri au ajuns în Banatul Montan, în cadrul unui amplu...

Încă nouă zimbri au ajuns în Banatul Montan, în cadrul unui amplu proiect. Când vor putea trăi liberi

0
DISTRIBUIȚI

zimbru armenis

Tot mai mulți zimbri pot fi văzuți în comuna Armeniș, din județul Caraș-Severin. Recent, în Munții Țarcu a fost adusă încă o turmă formată din nouă zimbri, șapte femele și doi masculi, cu vârste cuprinse între doi și șase ani. Totul în cadrul unui amplu proiect de repopulare cu bizoni a Carpaților Meridionali, inițiat în urmă cu cinci ani de WWF-România și Rewilding Europe. Exemplarele provin din rezervația naturală Avesta, din Suedia.

“Un nou grup de nouă bizoni europeni a ajuns în zona de reintroducere a zimbrului din Carpații Meridionali, marcând cu succes cea de-a patra inițiativă de eliberare a zimbrilor de către Rewilding Europe și WWF-România. Înainte de a li se permite să circule liberi și astfel se vor alătura populației de zimbri care au fost eliberați în sălbăticie începând cu anul 2014, noul grup va fi supus unei perioade de aclimatizare de două luni, trăind în țarcuri”, transmite Rewilding Europe, prin intermediul unui comunicat de presă.

WWF-România și Rewilding Europe au demarat în anul 2012 o inițiativă de reintroducere a zimbrilor în Munții Țarcu, parte din teritoriul pe care erau răspândiți până acum circa 200 de ani,, primul transport având loc în mai 2014.


În fiecare an de atunci, în primăvară sau la început de vară, au avut loc noi transporturi de zimbri de la centre de reproducere și rezervații naturale din Europa, din țări precum Belgia, Germania, Italia sau Suedia.

În prezent, în Munții Țarcu și în Vânători Neamț există aproximativ 60 de zimbri liberi. WWF-România și Rewilding Europe s-au angajat să aducă cel puțin 100 de exemplare până în anul 2020, cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene.

Toate exemplarele transportate până acum în Munții Țarcu se află în libertate din iunie și respectiv septembrie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.