INEDIT „Cutia Pandorei”, la Timișoara: film mut cu acompaniament live VIDEO

INEDIT „Cutia Pandorei”, la Timișoara: film mut cu acompaniament live VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Timişoreni sunt aşteptaţi la un eveniment inedit în care filmul mut şi muzica vor sta alături.

Timişoreni sunt aşteptaţi la un eveniment inedit în care filmul mut şi muzica vor sta alături. Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul va interpreta coloana sonoră a filmului mut „Cutia Pandorei“, evenimentul urmând să se desfăşoare vineri 7 aprilie, de la ora 19, la Filarmonica Banatul.

În capodopera cinematografică „Cutia Pandorei” (1929), Lulu (Louise Brooks) atrage ghinionul tuturor bărbaților cu care intră în contact.


Regizorul Georg Wilhelm Pabst a văzut în Louise Brooks o actriță deosebit de senzuală, erotismul și lascivitatea ei fiindu-i însă învăluite într-o aură de inocență și puritate. Chiar imediat după lansare filmul a fost interzis tinerilor și după acapararea puterii de către național socialiști a fost complet interzis. Mai rău de atât, muzica originală a filmului a dispărut complet.

Între anii 2013/ 2014 Institutul Goethe din București l-a însărcinat pe tânărul compozitor german Dominik Schuster să compună coloana sonoră pentru orchestră. Interpretarea personală nouă a Cutiei Pandorei aduce operei vechi o strălucire aparte.

Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul va interpreta coloana sonoră sub conducerea dirijorului Stefan Geiger din Hamburg, unul dintre cei mai faimoși dirijori pentru muzică de film orchestrată. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural German Timișoara / Deutsches Kulturzentrum Temeswar în colaborare cu Filarmonica de Stat Banatul cu sprijinul Goethe Institut București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.