Cota zilnică de migranți ilegali la graniţa de vest: peste 50 de...

Cota zilnică de migranți ilegali la graniţa de vest: peste 50 de persoane oprite, inclusiv un bebeluș de 6 luni

0
DISTRIBUIȚI

Acţiunile specifice de combatere a migraţiei ilegale continuă la graniţa de vest a României şi, zilnic, sunt depistaţi tot mai mulţi cetăţeni străini care încearcă să pătrundă ilegal pe teritoriul ţării. După ce acum două zile, în total, au fost stopate 74 de persoane în cursul unei seri, poliţiştii de frontieră au avut o nouă noapte cu acţiune. În total au fost stopaţi 53 de migranţi ilegali din Pakistan, Bangladesh, Irak, Siria şi Palestina.

În ultimele 24 de ore oamenii legii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au oprit pe direcţia localităţilor Greoni şi Ticvaniu Mare 15 cetăţeni străini, care se deplasau dinspre Serbia, spre interiorul ţării.


După ce au fost conduse la sediul poliţiei s-a stabilit că au vârste cuprinse între 25 şi 50 de ani, fiind toţi bărbaţi din Pakistan şi Bangladesh.

Migranţi ilegali au fost opriţi şi de poliţiştii de frontieră de la Naidăş, care au acţionat în colaborare cu lucrători din cadrul posturilor de poliţie Cărbunari şi Sasca Montană. Aproape de localitatea Nicolinţ a fost oprit un grup de 19 persoane din Irak şi Pakistan (şapte bărbaţi, şapte femei şi cinci minori), unul dintre migranți având vârsta de doar 6 luni.

Alţi 19 migranţi ilegali, din Siria, Pakistan şi Palestina (zece bărbaţi, şapte femei şi doi minori) au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, pe direcţia localităţilor Lăţunaş, Clopodia şi Stamora Germană.

Şi în localitatea timişeană Cenad au fost surprinşi doi cetăţeni străini, unul din Libia şi celălalt din Siria, cu vârsta de 19, respectiv 25 de ani, care deţineau documente de solicitanţi de azil şi care încercau să treacă graniţa în Ungaria.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.