Ion Ardeal Ieremia, despre construcţia blocurilor pentru RATT: „Este un tun, o...

Ion Ardeal Ieremia, despre construcţia blocurilor pentru RATT: „Este un tun, o rafală de artilerie”. De ce i se pare UTILĂ înfiinţarea unui serviciu pentru cultură

0
DISTRIBUIȚI

Invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, consilierul local PSD Ion Ardean Ieremia, regizor totodată la Teatrul Naţional Timişoara, a explicat situaţia dificilă în care a fost pus dacă nu ar fi aprobat agenda culturală a municipiului. Şi în urma acestei întâmplări, invitatul din studioul HDV nu a putut să nu scoată în evidenţă imposibilitatea de a face ceva în cazul inferiorităţii în consiliul local.

„Între ce se vorbeşte şi ce se întâmplă în politică nu există nici o legătură, doar coincidenţe, iar dacă nu ai majoritate eşti fiul ploii. Totul ţine de majoritate, nu putem reinventa democraţia, deşi uneori ne vine”, a spus Ion Ardeal Ieremia. În completare, regizorul a spus despre agenda culturală că are doar bănuieli referitoare la omul care o alcătuieşte. „Nu ştiu cine face agenda culturală, dar nu ştiu. Persoana pe care o bănuiesc dincolo de decizia domnului Diaconu, este una mult mai culturală decât arată această agendă. Dar poate nu e persoana la care mă gândesc sau poate nu e atât de culturală”, a enunţat invitatul Ardeal Ieremia.

Consilierul local PSD nu a ezitat să semnalizeze utilitatea unui serviciu pentru cultură. „Toţi operatorii culturali au căzut de acord că în administraţia locală lipseşte un birou în serviciul pentru cultură. Acolo unde să mergi, să-ţi depui proiectele, să vezi ce s-a mai realizat, să ai pe cine să chemi la raport… Nu există o direcţie pentru cultură.


Pe surse neoficiale, aproape jurnalistice, am aflat că administraţia Robu nu doreşte înfiinţarea unei direcţii pentru cultură, în pofida faptului că vom fi Capitală Europeană a Culturii în 2021. Nu va exista, se pare, în viitoarea organigramă a primăriei, nicio direcţie pentru cultură, ci va exista ceva cu o denumire extrem de specioasă, Organism de Implementare a Măsurilor pentru Timişoara Capitală Culturală 2021”, a specificat Ion Ardean Ieremia.

Şi în concepţia acestuia, în spatele blocurilor-turn pe care administraţia Robu le doreşte pentru RATT se ascunde o afacere. „Eu îmi ascut abilităţile, asta pot să spun. Nu ştiu dacă în tempoul şi cu uneltele potrivite, dar sper ca la un moment dat să fiu eficient şi mai premeditat în acţiunile mele, pentru că am sentimentul că ei sunt aşa. Am încercat odată să vorbesc cu preşedintele comisiei pentru cultură, domnul Moşiu, şi nu mi-a răspuns. A doua oară nu am mai încercat. Da, comisiile acestea sunt doar de formă şi la toate comisiile vin toate proiectele. Probabil că alţi consilieri de la alte comisii sunt mult mai ancoraţi, mult mai aplicaţi. În ultima şedinţă de plen am avut o discuţie care, dacă nu ar fi fost dezagreabilă, ar fi fost foarte comică, cu domnul Moşiu. Încercând să suţină un proiect aberant, cu blocurile-turn pentru RATT, domnul Moşiu se poziţiona ca avocat al existenţei şi al vieţii vatmanilor. Este doar un bussines apărut ca o iniţiativă, ca o falsă iniţiatvă a acestei regii, din partea unui director prost văzut în primărie, care probabil şi-a cumpărat în felul acesta sinecura. A fost foarte ciudat. Aproape de noi există un bloc de nefamilişti care a fost al ILSA, care de ani buni e în discuţie pentru demolare. De ce nu se demolează? Pentru că aceşti oameni de acolo, angajaţi ai ILSA, nu vor să plece. Garantez ca aşa se va întâmpla şi în cazul blocurilor construite de RATT. Eu nu cred în această formă, în locuinţe sociale, mai ales că domnul Robu a dat în trecut afară din casă trei actori. Este un tun, o rafală de artilerie”, a conchis Ion Ardean Ieremia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.