Ion Răducanu: „Este EXCLUS ca Victor Ponta și Daniel Constantin să vină...

Ion Răducanu: „Este EXCLUS ca Victor Ponta și Daniel Constantin să vină în partid”. Ce spune noul președinte UNPR despre relația cu Gabriel Oprea VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Proaspăt ales în funcția de președinte la nivel național al partidului UNPR, fostul deputat de Timiș, Ion Răducanu, a fost prezent în această seară în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE. Întrebat despre numirea sa în funcție, președintele UNPR a spus că scopul este unul singur, acela de a salva formațiunea politică.

„Această mișcare nu are alt scop, doar cel de a salva partidul. Eu, dacă am o calitate umană sau în politică, este cea că nu am mințit niciodată și am spus adevărul. Este exclus, de trei ori exclus, ca Victor Ponta sau Daniel Constantin să fie în spatele acestei alegeri care s-a produs. Niciodată nu vor fi bineveniți. UNPR, în situația de astăzi care e, poate să-i spună mulțumesc lui Ponta, care ne-a ținut în umbră. Nu am discutat deloc cu ei, nu au ce căuta în UNPR, nu-l vrea nimeni pe Victor Ponta sau pe Daniel Constantin în partid”, a declarat Ion Răducanu.

Invitatul PRESSALERT LIVE din această seară a spus că nu va pleca din partid până când nu îl va salva. „Asupra partidului grevează o mulțime de situații, de probleme financiare care nu sunt ale noastre, sunt moștenite de la Simona Mann, pentru că am avut neșansa sau prostia să fuzionăm fie cu PIN, fie cu PPDD. Avem o grămadă de probleme. Nu am primit înapoi banii din Campania de la alegerile locale pentru că președintele partidului, Steriu, nu a semnat la timp ce trebuia.


Astăzi avem o datorie de aproape 150.000 de lei”, a dezvăluit Ion Răducanu.

Cât despre Partidul Mișcarea Populară, liderul UNPR a menționat că „partidul lui Traian Băsescu are datorie de aproape jumătate de million de euro pentru că în campaniile parcurse s-au angajat în fel de fel de cheltuieli pe care nu și le-au onorat, nu au mai plătit furnizorii. Noi avem datorii către Fisc, de exemplu, și altele care nu sunt ale noastre”, a menționat Ion Răducanu.

În ceea ce privește starea actuală la nivel național a UNPR-ului, Ion Răducanu a specificat că „în toată țara avem organizații, peste tot. Doar cinci dintre ele nu au fost la ședință, pentru că au fost destructurate, acolo unde președinții au ajuns deputați sau senatori. În ceea ce privește legătura cu PMP, putem rămâne într-o alianță, dar niciodată o fuziune. Rupem protocolul care și așa nu s-a realizat niciodată”.

Despre relația cu fondatorul partidului, Gabriel Opera, Ion Răducanu spune că au existat doar discuții foarte amicable. „M-am întâlnit cu domnul Oprea, omenește, la o cafea, la un pahar de apă mineral. De ce să nu mă întâlnesc? Oprea este președintele fondator al UNPR, care va rămâne tot timpul în istoria partidului, ca și domnul Iliescu la PSD, dar asta nu înseamnă că ne-a spus ce trebuie să facem. Eu am preluat partidul pentru că nu era altă soluție mai realistă”, a spus invitatul PRESSALERT LIVE.

Întrebat despre direcția pe care o va lua partidul după ruperea protocolului cu PMP, Ion Răducanu a specificat că: „nu mai vreau să facem nicio alianță cu cineva. Până la alegerile locale de peste trei ani vom construe partidul și îl vom menține așa cum a fost la început, un partid care prin consilierii pe care-i are sprijină orice proiect care vine înspre binele orașului, comunei, spre binele oamenilor. Susține strategia națională, de apărare și securitate, stabilitatea guvernamentală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.