Ludovic Orban: „Guvernul Dragnea riscă să bage România în faliment”

Ludovic Orban: „Guvernul Dragnea riscă să bage România în faliment”

1
DISTRIBUIȚI

Creşterea salariilor şi a pensiilor va duce România la o adevărată criză economică. Asta crede fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, care a fost prezent, astăzi, la Timişoara în calitate de candidat la şefia PNL. Acesta a vorbit despre măsurile adoptate de PSD de la intrarea la guvernare, catalogându-le ca fiind catastrofale.

„Drumul pe care a pornit această colectie de ordonanţe ale vechililor roşii, mă refer la guvernul condus de Dragnea, nu de reprezentantul Timişoarei, este un drum care va duce România în deşert, care nu duce nicăieri. Am făcut un calcul privitor la creşterile pe care le-au anunţat, creşterea punctului de pensie, impactul bugetar al salarizării. Vom ajunge în punctul în care 80% din veniturile bugetului de stat se vor duce pe salarii în sectorul public, pe subvenţiile la fondul de pensii care vor creşte la un nivel absolut îngrijorător de peste 5.000.000.000 de euro şi pe cheltuieli sociale, adică plăţi făcute către mulţi oameni care nici nu vor să îşi găsească de lucru şi trăiesc din banii primiţi de la stat sub formă de ajutoare sociale daţi în special de primarii PSD care îi folosesc ca pe o masă de manervă şi ca pe un electorat captiv.


Vă repet, 80%. Asta înseamnă că statul o să rămână fără bani de investiţii. Statul o să rămână fără bani pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene, lucru care în mod evident la duce la pierderea foarte multor proiecte cu fonduri europene. Statul va rămâne în penurie de bani pentru plata proiectelor făcute cu fonduri europene, pentru că ştiţi foarte bine că înainte de a deconta noi trebuie să achităm lucrările efectuate din bugetul de stat.(…) De asemenea, vom rămâne fără bani pentru lucruri esenţiale pentru angajamentele noastre ca stat membru NATO, de exemplu de a aloca 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei. Nu vom avea bani nici pentru aşa ceva, uşor, uşor, guvernul Dragnea, repet, nu Grindeanu, guvernul Dragnea riscă să bage România în faliment”, a declarat Orban.

1 COMENTARIU

  1. Oare guvernul PDL acum parte a PNL, ce dezastru a facut?! Sau acum „uitam” ce s-a intamplat pe vremea lui Base? Sa nu ne dam parerologi, casnd habar nu avem de nimic! Ca ministru al transporturilor, ce mare scofala a facut Ludovic Orban? De dat din gura sunt buni cu totii! Oricum, dupa parerea mea, Ludovic Orban este unul din cei mai rasariti din PNL! Dar, sa nu facem propaganda ieftina! A fost destula circoteca facuta de Alina Gorghiu apoi de Raluca Turcan! Sunt toti cu ochii la ce spune Iohannis, care e plin de ranchiuna si invidie! Cred ca tara asta ar trebui in primul rand GUVERNATA si apoi sa critice cei care au facut ceva nu doar dezastre! Daca tu ai dorit sa introduci o politica de austeritate, care s-a dovedit falimentara in alte tari care vor sa mai experimenteze pe noi, ideile lor aiurite, apoi mai lasa-te pagubas, si stai in banca ta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.