MagTehnica, poligonul în care timişorenii pot trage cu arme lungi. Ce cursuri...

MagTehnica, poligonul în care timişorenii pot trage cu arme lungi. Ce cursuri există şi cât costă o sesiune de tir sportiv

0
DISTRIBUIȚI

Seară dedicată armelor de foc și tirului sportiv, ieri, atunci când la emisiunea PRESSALERT LIVE a fost invitat Marius Stănuş, preşedintele Clubului Sportiv Argus MAG, unul dintre oamenii care au pus baza poligonului MagTehnica, locul în care timişorenii, şi nu numai, pot vedea cum e să tragi cu o armă, fie scurtă, fie lungă.

Poligonul MAG Tehnica este singurul din vestul ţării unde se poate trage indoor şi cu armă lungă, spre exemplu cu Kalashnikov-ul. „Baza sportivă, poligonul MagTehnica, dispune de patru linii de tragere pentru pistol, arme scurte, cu o lungime de 25 de metri, şi suntem autorizaţi în cadrul poligonului să desfăşurăm activităţi pe două linii de 70 de metri lungime cu arme lungi. Că pomeneaţi de Kalashnikov, anul acesta se înplinesc 70 de ani de când Mihail Kalashnikov a desenat celebrul AKM şi va trebui să-l sărbătorim. Încercăm să facem o cupă de tir sportiv cu mai multe categorii de arme, intenţionat la sfârşitul lunii mai, începutul luni iunie, să facem Zilele MagTehnica, iar în fiecare zi se vor desfăşura activităţi sportive cu arme de foc letale. Având în vedere că suntem autorizaţi pe cele două linii de tragere de arme lungi să folosim armele noastre, ale partenerilor, ale colaboratorilor, în poligon se pot desfăşura activităţi de antrenament pentru vânători cu arme lungi”, a precizat Marius Stănuş la PRESSALERT LIVE.

Cei care vor să tragă cu o armă în poligonul MagTehnica au de unde alege.


Avem foarte multe pistoale, de foarte multe calibre. Avem mai multe de 10 tipuri de pistoale şi revolvere. Pot oamenii să vină îmbrăcaţi în cowboy, să se creadă în vestul sălbatic, atâta timp cât respectă legea. La arme lungi stăm la fel de bine. Avem, acum, trei arme Kalashnikov. Când vorbim de activităţi sportive la baza MAG Tehnica, vorbim şi de cele de agrement. În noţiunea de agrement intră şi relaxarea. Pachetele noastre pleacă de la 80 de lei şi ajung până la 500 de lei. E pentru toată lumea. Avem un pistol Walter PP, după care a fost conceput şi pistolul Carpaţi. Avem şi Carpaţi, dar de oţel, nu şi cu aluminiu în el”, a dezvăluit Marius Stănuş, preşedintele CS Argus MAG.

Cei pasionaţi de trasul cu arme de foc pot deveni instructori. De altfel, în cadrul poligonului MAG Tehnica se desfăşoară mai multe cursuri. Sunt destule persoane care vin la poligon şi noi le explicăm de fiecare dată ce tip de armă folosesc, ce le recomandăm, ce tipuri de antrenament ar putea să aibă, ce tipuri de lucruri pot să facă cu armele în cadrul acesta al sportului. Avem două cursuri autorizate de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie, unul de iniţiere teoretică şi practică pe linia de arme şi muniţie şi unul de formare profesională, de 6 luni de zile, după care cursanţii noştri dobândesc autoritatea de instructor după ce sunt autorizaţi de Poliţia Română. De menţionat e că persoanele care au cazier nu pot face astfel de cursuri. Avem un curs hobby, în care facem seminare de cunoaştere a armelor, a probelor, a disciplinelor de sport cu arme. Avem cursuri de home defence, pentru autoapărare şi mai avem o fază de curs, la care am ţinut foarte mult, exact pentru tineret şi copii, care pot să vină să tragă cu arme cu aer comprimat. Pot veni de la vârsta de 10 ani”, a explicat Marius Stănuş.

Ca orice sport, şi tirul sportiv are beneficii de nepreţuit. Având în vedere că aceste activităţi sportive se desfăşoară într-un cadru autorizat, bine reglementat, cu o supraveghere draconică din partea instructorilor, unul dintre beneficii este dezvoltarea disciplinei, cunoaşterii de sine, a respectului de sine”, a specificat Marius Stănuş la PRESSALERT LIVE.

Poligoanele MagTehnica pot fi găsite fie pe Calea Moşniţei 8, fie pe DJ 595, în Giroc, hala 4 a Complexului Totalco.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.