Mecanicii de locomotivă care au murit în cel mai grav accident feroviar...

Mecanicii de locomotivă care au murit în cel mai grav accident feroviar din ultimii ani erau băuți

0
DISTRIBUIȚI

Cei doi mecanici de locomotivă care au decedat în cel mai grav accident feroviar petrecut în România în ultimii ani consumaseră alcool, potrivit rezultatelor analizelor toxicologice efectuate în cadrul necropsiei.

În tragedia de pe calea ferată Petroşani – Simeria a fost implicată o garnitură de marfar cu 16 vagoane. „Mecanicul şi ajutorul de mecanic care conduceau locomotiva implicată în accidentul ferofiar consumaseră băuturi alcoolice, mecanicul a consumat o cantitate redusă, însă ajutorul de mecanic avea valori considerabil mai mari”, a precizat medicul legist Dan Mărculescu, şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara, pentru adevarul.ro.

Potrivit unor surse judiciare, citate de adevarul.ro, ajutorul de mecanic ar fi avut o alcoolemie de peste 2.


Unicom Tranzit, compania al cărui tren marfar a deraiat, în 8 aprilie, provocând moartea celor doi mecanici, preciza că nu exclude o eroare umană între cauzele accidentului.

„Mecanicii erau devotaţi meseriei, cu multă experienţă profesională. Materialul rulat (locomotivă şi vagoanele) antrenat în acest accident era corespunzător din punct de vedere tehnic, având toate reviziile şi reparaţiile efectuate conform reglementărilor în vigoare. Ţinând cont de cele de mai sus, totuşi, nu excludem o eroare umană”, a informat Unicom Tranzit, în comunicatul de presă.

Procurorii care investighează împrejurările în care s-a produs deraierea trenului de marfă cu 16 vagoane, soldată cu moartea celor doi mecanici, au informat că ancheta în cazul tragediei de calea ferată Petroşani – Simeria, în dosarul de ucidere din culpă, ar putea fi extinsă şi pentru infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe căile ferate. Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Haţeg. Agenţia de Investigare Feroviară (AGIFER) şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara fac cercetări în acelaşi caz. În această săptămână, reprezentanţii operatorului privat au fost chemaţi la audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.