Muzica timişorenilor de la JazzyBIT „prinde“ bine şi peste hotare VIDEO

Muzica timişorenilor de la JazzyBIT „prinde“ bine şi peste hotare VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Formaţia timişoreană JazzyBIT susţine un concert în capitala Franţei

Formaţia timişoreană JazzyBIT a intrat în atenţia site-ului jazzfuel.com cu videoclipul live „Le Tunk“, piesa fiind inclusă în playlist-ul lunii aprilie realizat de acest site, în care figurează încă nouă artişti din întreaga lume. Videoclipul a fost filamt la Alt Club din Timișoara şi a fost editat de către Amalia Gaiță și Cristina Precupaș, iar Lukinich Attila de la studioul DSPro s-a ocupat de înregistrare și masterizare.

Aceeași piesă „Le Tunk” face parte și din repertoriul proiectului Subcarpați X JazzyBIT., al cărui concert următor va avea loc în cadrul festivalului Jazz TM.


La sfârşitul anului trecut, Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) – cei trei membri ai trupei timişorene JazzyBIT – au decis să le facă un cadou inedit tuturor melomanilor, oferindu-le albumul Horizon pentru câteva zile gratis. La începutul lunii noiembrie a anului trecut, timişorenii au susţinut un concert în cadrul Festivalului Internațional de Jazz din Praga, festival de renume, fondat în 1964. Având durata de peste o lună, Praga Jazz este cel mai vechi festival de muzică din Republica Cehă și unul dintre cele mai vechi festivaluri de jazz din Europa. Concertul timișorenilor a avut loc într-o locație istorică: Reduta Jazz Club, cel mai vechi club de jazz din Praga, fondat în 1957, club ce a găzduit chiar și un concert spontan al fostului președinte american Bill Clinton, în 1994.

Veştile bune nu se opresc aici, căci cei trei timişoreni au fost invitaţi să susţină şi un concert în capitala Franţei, Paris, în clubul Sunset Sunside, evenimentul urmând să se desfăşoare în data de 3 mai. Formaţia va reveni cu un alt concert în Praga, în data de 21 mai, în cadrul festivalului Masters Of Jazz, care va avea loc în celebrul club Reduta din Praga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.