Premierul Grindeanu, la Timişoara, despre sala polivalentă: „Prea puţin mă interesează unde...

Premierul Grindeanu, la Timişoara, despre sala polivalentă: „Prea puţin mă interesează unde este localizată”. Discuţie privată cu Robu

0
DISTRIBUIȚI

Mai puţine orgolii, mai multe proiecte – asta le-a cerut premierul Sorin Grindeanu primarilor din judeţul Timiş. Prezent la aniversarea a 25 de ani de activitate ai Consiliului Judeţean Timiş, Grindeanu a declarat pentru presa locală că speră ca oamenii politici din judeţ să îşi schimbe complet viziunea.

„Îmi doresc să fie cât mai puţine rele, este nevoie de o schimbare de abordare. Am spus lucrul acesta şi aici în judeţul Timiş mă refer la primari, la parlamentari, la cei care reprezintă Consiliul Judeţean Timiş. Această schimbare de abordare trebuie să aibă loc şi nu e prima oară când spun acest lucru. Voi presa din Timişoara ştiţi că am spus acest lucru şi când eram ales local, aşa că sper să înţeleagă toată lumea că trebuie să se schimbe abordarea, să facă administraţie încă trei ani şi câteva luni să lase deoparte toate lucrurile care ţin de politică, alegerile sunt peste trei ani.(…) Orgolii locale nu îşi au rostul. Cred că este mai important pentru timişoreni şi pentru timişeni cum e valabil în toată ţara ca obiectivele importante pe care şi le-au stabilit să se îndeplinească dincolo de orgolii politice locale”, a spus premierul.

Şeful guvernului a comentat şi pe marginea unui subiect sensibil pentru Timişoara: amplasarea sălii polivalente la Giroc, locaţie care l-a nemulţumit extrem de tare pe primarul capitalei Banatului, Nicolae Robu.


„Nu am apucat să discut cu domnul Robu. Mi-a trimis un material, l-am citit la birou, mi-a trimis un material în urmă cu o lună şi ceva. L-am citit, nu trebuia, fiind un om care ştiu destul de bine lucrurile despre Timişoara şi Timiş. Apreciez efortul de a scrie, cred că nu trebuie să rămână doar la stadiul de scris domnul Robu şi alţi primari de municipii din ţară să ia exemplul altor primari care au un dinamism mai mare. Iată un exemplu de orgoliu local şi de ceea ce vă aminteam mai devreme. Ei ştiu ca timişean, ca timişorean că oraşul nostru care se extinde foarte mult are nevoie de o sală polivalentă. Acestă sală polivalentă pe mine ca şi timişean prea puţin mă interesează unde este localizată, mă interesează să se facă. În plus, din ce am înţeles de la Ministerul Dezvoltării, terenul pe care l-a pus primăria la dispoziţie nu e bun, pentru că e traversat de o linie de cale ferată. Nu e viabil, nu vreau să intru în amănunte. Pe mine mă interesează mai mult să se facă această sală polivalentă de care Timişoara şi nu doar Timişoara, ci întreaga regiune are nevoie pentru că Timişoara este centrul acestei regiuni. Aceste orgolii locale trebuie depăşite. Şi cum am spus şi la începutul discuţiei, fac apel dacă vor să înţeleagă să facă proiecte importante pentru comunităţile pe care le conduc şi să nu mai facă politica cu care au fost învăţaţi în aceşti ani”, a spus Grindeanu.

După festivitatea de la CJ Timiş, premierul Grindeanu şi primarul Nicolae Robu au purtat o discuţie, însă ambii au refuzat să facă declaraţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.