Primarul din Sânnicolau Mare, Dănuţ Groza, ATAC devastator la Nicolae Robu, la...

Primarul din Sânnicolau Mare, Dănuţ Groza, ATAC devastator la Nicolae Robu, la alegerile pentru şefia PNL Timiş

0
DISTRIBUIȚI

Atac extrem de dur lansat de primarul din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, la adresa președintelui interimar al PNL Timiș, Nicolae Robu, care astăzi, candidează pentru un nou mandat în fruntea PNL Timiș. Groza le-a explicat celor peste 400 de membri PNL din centrul Regional de Afaceri că organizația PNL Timiș are nevoie de o nouă conducere, exprimându-și public susținerea pentru contracandidatul lui Robu, Alin Nica.

Dănuț Groza: „Motivul principal pentru care nu candidez este modul în care au fost organizate aceste alegeri”

„Nu candidez la nicio funcție, iar motivul principal pentru care nu candidez este modul în care au fost organizate aceste alegeri. S-a spus că trebuie să avem un respect deosebit pentru membri, dar mă uit în sală și văd jumătate goală. Întreb de ce nu au avut loc la aceste alegeri toți consilierii locali ai PNL. Sunt localități care au lăsat acasă consilierii care n-au avut loc în sală. Nu înțeleg acest lucru. Am crezut că este nevoie să vină cât mai mulți membri. N-am înțeles cum s-au delegat și cum s-au repartizat delegații. Sunt localități care au un singur consilier și patru delegați, la fel ca unele orașe. Un lucru destul de trist este că sunt și câțiva primari care au rămas pe dinafară, pe motiv că nu și-au plătit cotizația. Cred că acei primari care au rămas pe dinafară au avut motive întemeiate să nu achite acele cotizații. Ar trebui să recunoaștem cu toții că am pierdut ultimele două ture de alegeri, locale și parlamentare. Spunea cineva că Timișul are rezultat bun văzut de la București. Însă eu, din Timiș, vă spun că rezultatele au fost foarte proaste, față de potențialul pe care îl are acest partid. Poate ne explică cineva cum e posibil ca atâția ani, PDL a fost pe primul loc în județ, PNL pe doi și PSD pe trei. Iar când s-au aliat locul întâi cu locul doi, a câștigat PSD. Nu am înțeles asta și n-o să înțeleg și nu mi se pare corect să nu avem curajul și bărbăția să recunoaștem că s-au făcut greșeli. Există tensiuni, este adevărat, și ele au pornit odată cu desemnarea candidaților la CJ, dar le-am depășit la momentul respectiv.


La parlamentare însă, aproape 30 de primari am cerut să desemnăm și noi un candidat. Nu s-a putut, nu s-a acceptat asta și, cu tot respectul pentru Pavel Popescu, ne-am trezit cu un candidat care a fpst făcut membru de partid cu câteva zile înainte de alegeri. Aceste lucruri au creat tensiunile pe care nu știu cum o să le depășim. Dacă nu vom schimba nimic acum, de mâine vom face aceleași lucruri pe care le-am făcut până acum. Înainte de fuziune, PNL a avut 17 primari, din care 10 au au trecut cu ordonanța la PSD. Azi avem un grup mare de primari, dar o parte dintre ei sunt nemulțumiți de ce se întâmplă în partid. Dacă, ferească Dumnezeu, ne trezim cu o nouă Ordonanţă 55, probabil că mai există o categorie care se vo reorienta în altă parte. Şi ştiţi de ce? E un paradox, sunt colegi şi primari în sală care au reuşit să fie mai apreciaţi în alte partide decât în propriul nostru partid”, a spus Groza.

Fostul secretar general al PNL Timş a criticat multe din deciziile luate de liberali a nivel naţional, exprimându-şi regretul că PSD a mărit salariile românilor, când PNL putea la fel de bine să facă acest lucru.

„Discutăm de meritocraţie, o bună perioadă de timp nu am văzut acest lucru. Eu cred că acesta este momentul ca să punem în aplicare acea meritocraţie de care am discutat până acum şi în interiorul PNL să ajungă oameni care pot să se ocupe de acest partid şi să facă acea echipă de care acest partid are nevoie. S-au auzit discuţii legate de ceea ce s-a întâmplat la nivel naţional. S-au făcut şi acolo greşeli multe. Ne-am asociat cu domnul Cioloş. Un de zile nu am reuşit să avem iniţiative bune, ne-au luat-o în faţă cei de la PSD şi noi şi atunci am greşit din punctul meu de vedere că ne-am opus la foarte multe lucruri. S-au mărit salariile astăzi. De ce nu am făcut noi acest lucru, să mărim salariile bugetarilor. Cu toate că salariile au fost mici, dar majorarea a fost dată de la Bucureşti. Noi ca şi primari plătim aceste majorări de salarii din fonduri de investiţii. S-au făcut şi acolo greşeli tehnice, acesta este motivul pentru care cred că astăzi ar trebui să facem o schimbare la nivelul conducerii PNL Timiş. L-am susţinut şi îl susţin pe Alin Nica, vă spun acest lucru. Cred că poate să formeze o echipă şi cred că poate fi un posibil candidat pentru viitoarele alegeri la consiliul judeţean şi astăzi fiecare din această sală trebuie să se gândească nu numai în interesul propriu, ci în interesul partidului şi să formaţi acea echipă care să reuşească să salveze capitalul electoral pe care l-am pierdut. Noi nu vrem să recunoaştem, în Timiş şi în Timişoara nu cred că au mai fost astfel de alegeri proaste decât cele de la alegerile parlamentare din anul trecut. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple, iar eu consider că pentru a putea schimba ceva avem nevoie şi de o schimbare la nivelul conducerii”, a mai spus Groza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.