Primarul Robu admite: nu doar şoferii şi vatmanii RATT ar putea beneficia...

Primarul Robu admite: nu doar şoferii şi vatmanii RATT ar putea beneficia de locuinţele de serviciu construite de regie

0
DISTRIBUIȚI

Consilierii locali au aprobat, ieri, în plenul de la Primăria Timişoara, studiul de oportunitate care dă undă verde Regiei Autonome de Transport în comun să construiască locuinţe de servicu pentru şoferi şi vatmani. Proiectul are o valoare estimată de 12.000.000 de euro şi presupune construirea a şapte blocuri cu spaţii verzi şi cu spaţii de parcare, practic, amenajarea unui întreg cartier.

După ce proiectul a trecut, în condiţiile în care în plenul precedent a picat la vot, primarul Nicolae Robu a explicat că „meseria de şofer în transportul în comun e una care e foarte grea. Oamenii trebuie să se scoale foarte devreme, trebuie să lucreze până târziu, sunt mereu puşi în situaţii critice în relaţia cu cetăţenii pentru că nu merge perfect transportul în comun şi câteodată sunt de vină şoferii şi vatmanii, câteodată nu sunt ei de vină şi apar frecvent relaţii tensionate, drept urmare, nu este aşa o profesie ca să vezi cozi la porţile RATT pentru angajare. Dimpotrivă, RATT are lipsă de personal şi atunci se încearcă aşa cum s-a făcut la începuturi atunci când regia de transport a Timişoarei a fost creată, se încearcă să se atragă şoferi, vatmani mai stabili pe aceste posturi, prin oferirea de locuinţe de serviciu.


Şi alt mecanism nu este decât prin construirea locuinţelor de serviciu de către RATT. Sigur că asta prespune fonduri alocate şi presupune o anumită planificare în timp că nimeni nu îşi închipuie că RATT va începe să construiască deodată un cartier de blocuri. Dar poate face un bloc într-un an sau doi şi după aceea să continue. Niciodată locuinţele într-un oraş ca Timişoara nu sunt de prisos. Întotdeauna ele vor putea fi folosite nu neaparat de către cei cărora le sunt destinate la început şi în anumite etape, dacă nu va mai fi critică situaţia cu aceste categorii de personal, acele locuinţe pot fi folosite pentru alte categorii de personal. Consiliul local poate decide ca acţionar că RATT va fi o societate comercială sau chiar dacă ar rămâne regie tot CL este factorul decident poate decide schimbarea destinaţiei pentru ele la un moment dat”.

Nicolae Robu a explicat şi de ce şi-a schimbat punctul de vedere cu privinţe la locuinţele sociale. În trecut acesta spunea că dacă municipalitatea alocă bani pentru construcţia de locuinţe, Timişoara riscă să se umple de asistaţi sociali. „Eu ca liberal ca primă tentanţie nu eram prea favorabil acestei idei pentru că eram de părere că fecare trebuie să se îngrijească de problema locuinţei, dar după ce am văzut în câte locuri din lume chiar cu orientare liberală se recurge la acest mijloc şi după ce am ascultat toate argumentele celor de la RATT am susţinut ideea, pentru că nu trebuie să stăm în dogme, ci să ne adaptăm ideilor venite din realitate”, a adăugat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.