Primarul Robu, reacţie la vestea că are plângere penală pentru terenurile de...

Primarul Robu, reacţie la vestea că are plângere penală pentru terenurile de pe Ovidiu Balea. Ce suspiciune admite

0
DISTRIBUIȚI

S-a trezit cu o plângere penală pentru abuz în serviciu pe tema parcelelor de teren de pe strada Ovidiu Balea, însă primarul Timişoarei, Nicolae Robu, spune că nu are niciun motiv să se teamă, pentru că atribuirea terenurilor a fost făcută transparent.

În ceea ce priveşte cererea de retrocedare depusă de Alexandru Pârva, care a primit un răspuns negativ din partea primăriei care a susţinut că acolo nu există teren liber, pentru ca mai apoi să îl acorde tinerilor care vor să îşi ridice case, printre care şi mai mulţi liberali, primarul Nicolae Robu a declarat că „eu ştiu că direcţia de specialitate a propus acele parcele ca fiind libere de orice sarcini, deci toate calităţile cerute de lege pentru a fi date tinerilor. Atât ştiu, în rest habar nu am despre ce vorbeşte (n.r. – avocatul Carmen Obârşanu). Eu respect în mod special pentru genul feminin şi pentru simplul fapt că această doamnă aparţine genului feminim mă abţin să mai spun ceva. Habar nu am, am cerut să se identifice parcele libere de sarcini pe care să le putem da tinerilor în baza Legii 15. Acesta au fost parcelele propuse, în rest nu am idee despre ce vorbeşte.


Dânsa plângeri a mai făcut o grămadă”.

Legat de cererea preşedintelui CJ Timiş Călin Dobra ca liberalii care au primit terenuri să fie scoşi de pe listă sau să li se ceară să renunţe, primarul a catalogat comportamentul ca fiind unul de tip „comunist”, în care dacă nu eşti membru de partid, nu primeşti nimic, spunând că, în concepţia pesediştilor, liberalii ar trebui să nu mai aibă acces la nimic, pentru că sunt membri de partid.

Totuşi, Robu a adminis că Grigore Grigoroiu, consilier local PNL, care a aplicat pentru o parcelă de teren pe Ovidiu Balea şi a şi primit repartiţie ar putea avea probleme cu legea. „Acesta este un subiect de discutat, nu mă pot pronunţa, este o situaţie care poate fi considerată nu moral, ci legal trebuie să discutăm. Este foarte posibil să fie o coeziune cu legea. Nu ştiu, se poate interpreta şi ca fiind un conflict de interese, se poate interpreta şi că nu ar fi. Atunci când s-a votat consilierul local Grigoroiu a votat fără aibă nicio contribuţie după câte ştiu eu la acele criterii, pur şi simplu le- a votat alături de ceilalţi. Nu a spus nimic şi nu a contribuit la elaborarea criteriilor. Ar fi fost mai bine să se abţină, el spune că la vremea respectivă nu avea de gând să aplice şi ulterior a văzut că poate şi acea sumă în fine că ar putea şi s-a gândit că nu este în conflict de interes. Dar există instituţii ale statului. El trebuie să decidă, eu nu am cum să intervin, sper că e limpede pentru toţi, el trebuie să decidă dacă merge mai departe şi îşi păstrează repartiţia respectivă şi riscând să aibă reclamaţii, că sunt convins că vor fi că aşa se întâmplă în societatea noastră să ai reclamaţii şi când eşti curat şi fără nici umbră de suspiciune că ar fi în neregulă, darămite aici unde o umbră de suspiciune că e conflict de interese trebuie să recunoaştem, există”, a declarat Robu.

Întrebat dacă ia în calcul să le interzică angajaţilor primăriei să aplice pentru terenuri, Robu a declarat că „nici vorbă. Ar fi un abuz. Nu poţi să iei drepturile legale dacă nu ar fi drepturi confinţite de lege”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.