Proiecte de ahitectură nominalizate la premiile Uniunii Europene, prezentate la Timișoara. Când...

Proiecte de ahitectură nominalizate la premiile Uniunii Europene, prezentate la Timișoara. Când le puteți vedea

0
DISTRIBUIȚI

Fundația Mies van der Rohe din Barcelona și Comisia Europeană organizează, la Timișoara, expoziția „European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2017”, al cărei vernisaj va avea loc în 24 aprilie 2017, ora 18.00, la salonul Vega și Centrul Multifuncțional Bastion din incinta Bastionului Maria Theresia.

Expoziția, care cuprinde cele 355 de proiecte nominalizate și cele 40 de proiecte finaliste din cadrul competiției, se dorește a fi o recunoaștere a excelenței în arhitectura europeană și subliniază importanța modelului orașului european precum și sprijinul Uniunii Europene pentru arhitectură, aceasta având rolul de element unificator în care se reflectă diversitatea identității europene.

Vor fi prezentate, de asemenea, expozițiile „The Young Talent Architecture Award”, precum și „Romanian Building Award” – Premiile Naționale pentru Spațiul Construit, cele trei expoziții, itinerate în România la inițiativa asociației culturale „Pro Event” și a Ordinului Arhitecților din România, o premieră în plan național, putând fi vizitate până în 30 aprilie.

România a participat la competiție alături de alte 38 de țări, cu zece proiecte, iar între cele 40 de proiecte finaliste selectate pentru lista scurtă, a fost nominalizat proiectul “Take a(l)titude”, din cadrul Archaeus ltd., Fagaras Mountain, Romania.

„European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award” este oferit o dată la doi ani, începând din 2001, ca o recunoaștere a arhitecturii de calitate din Europa și pune un accent deosebit pe contribuția majoră a profesioniștilor europeni la promovarea unor idei și dezvoltarea de noi tehnologii.


Totodată, premiul oferă atât publicului larg cât și instituțiilor publice oportunitatea de a dobândi o înțelegere mai clară asupra rolului cultural al arhitecturii în peisajul orașelor.

Ceremonia de premiere va avea loc în 26 mai, la Barcelona, iar câștigătorul va fi răsplătit cu 60.000 euro și o sculptură care evocă Pavilionul Mies van der Rohe, iar tinerii arhitecți, urbaniști sau peisagiști, aflați la începutul carierei, pot câștiga premiul Architect Emergent/în dezvoltare, care constă în 20.000 euro și sculptura care reprezintă pavilionul. Prestigiul acestor premii este susținut de organizarea de expoziții și dezbateri la nivel mondial, din dorința de a aduce arhitectura mai aproape de locuitorii orașelor. „Romanian Building Award” – Premiile Naționale pentru Spațiul Construit își propune să identifice și să promoveze cele mai valoroase proiecte construite recent în România, care au perspectiva de a deveni parte a patrimoniului național.

În România, expoziția este prezentată la București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, unde vor avea loc și conferințele tematice „New Cities”. La Timișoara, aceasta va avea loc în 24 aprilie, în ziua vernisajului expoziției, la hotel Timișoara, și va avea ca țară invitată Slovenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.