Salarii majorate RETROACTIV pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene....

Salarii majorate RETROACTIV pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene. Vezi cu cât au crescut

0
DISTRIBUIȚI

Salariile primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene vor fi majorate, după decizia luată ieri de comisiile parlamentare reunite de muncă şi buget. Schimbarea în urma căreia salariile au crescut cu 30%, suportate fiind din bugetele locale, de la data de 1 aprilie 2017, a fost concretizată ieri printr-un amendament.

„Aceste majorări de salarii se fac din bugetele locale.


De altfel, amendamentul mai operează timp de o lună de zile, după aceea intrând în vigoare legea salarizării unitare primarii vor intra pe alte grile de salarizare, mult mai mari decât sunt în prezent”, a declarat ministrul Muncii, deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, la finalul şedinţei comisiilor reunite de muncă şi buget care au adoptat cu amendamente OUG nr.9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017.

Amendamentul a fost o propunere a deputatului PNL Corneliu Olar iar acesta a specificat că primăriile pot creşte taxele şi impozitele, adică pot pune bir pe cetăţenii de rând pentru a plăti majorările salariale ale primarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.